Newyorská spoločnosť očkovala s podvodne získanou vakcínou
27 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Newyorská polícia vyšetruje spoločnosť Parcare pre podozrenie, že podvodne získala vakcíny proti Covid-19 a porušila pravidlá vyhradzujúce prvé kolo očkovania pre zdravotníckych pracovníkov a obyvateľov domovov starostlivosti, informuje portál RT.


Spoločnosť Parcare pravdepodobne distribuovala neoprávnene získané vakcíny do zariadení v iných častiach štátu a pridelila ich verejnosti, nie tým, ktorí sú v súčasnosti oprávnení na očkovanie, uviedol v sobotu štátny zdravotný dozor Howard Zucker.

"Berieme to veľmi vážne," uviedol Zucker, pričom dodal, že ministerstvo zdravotníctva bude pomáhať štátnej polícii pri vyšetrovaní.



Nezisková spoločnosť Parcare sa označuje za „kultúrne citlivého“ poskytovateľa zdravotnej starostlivosti so službami primárnej starostlivosti a špecializovanými službami na šiestich miestach v Brooklyne na Manhattane a v Kiryas Joel, prevažne židovskej časti v údolí Hudson Valley.



Spoločnosť Parcare údajne v pondelok dostala 3 500 dávok novej vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti Moderna a sprístupnila ich všetkým, ktorí majú viac ako 60 rokov alebo majú zdravotné ťažkosti, ktoré ich robia náchylnými na vírus. Generálny riaditeľ spoločnosti Parcare Gary Schlesinger v utorok zdieľal fotografiu, na ktorej mu bola aplikovaná vakcína proti Covid-19.



 

Pokiaľ ide o údajné porušenie pravidiel distribúcie vakcín, Zucker uviedol: „Ktokoľvek, o kom sa zistí, že sa vedome zúčastnil na tejto akcii, bude niesť zodpovednosť v najväčšom rozsahu vyplývajúcom zo zákona.“

Bostonský lekár tvrdí, že po aplikovaní vakcíny Moderna zažil závažnú alergickú reakciu
Lekár z Bostonu uviedol, že utrpel jednu z najhorších alergických reakcií, aké kedy zažil po aplikovaní vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti Moderna, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Marek Molnár