Kráľovná Alžbeta dojala Britov vianočným posolstvom: Stále jej to myslí!
27 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Uplynulý rok poznačený pandémiou koronavírusu ľudí síce rozdeľoval, zároveň ich ale v mnohom aj zblížil. V tradičnom vianočnom príhovore to povedala britská kráľovná Alžbeta II, informuje portál Stars24.


V reči, ktorá trvala necelých päť minút, poďakovala zdravotníkom aj ďalším dobrovoľníkom, ktorí pomáhali v Británii a ďalších častiach sveta v boji s koronavírusom.

"Toto obdobie roka bude u mnohých poškvrnené smútkom. Niektorí smútia kvôli strate tých, ktorí im boli drahí, iným chýbajú priatelia a členovia rodiny, ktorí s nimi nemôžu kvôli bezpečnosti byť, a pritom všetko, čo si k Vianociam naozaj želajú, je len objatie alebo stisk ruky," uviedla kráľovná. "Ak ste jedným z týchto ľudí, nie ste sami. A verte, že na vás myslím a modlím sa za vás," dodala.



V tradičnej vopred natočenej vianočnej reči Alžbeta II. hovorila o nádeji i vďake, ktorú ona aj celá jej rodina pociťujú voči zdravotníkom a dobrovoľníkom, ktorí sa postavili do prvej línie v boji s covidom-19.

Vianočné posolstvo je tento rok už tretím televíznym prejavom britskej kráľovnej. V prvom z nich, ktorý predniesla v apríli, okrem iného poďakovala ľuďom, ktorí za pandémie zostávajú doma. Ďalšiu reč predniesla v máji.

Kráľovná Alžbeta II. na tróne končí? Expert povedal kedy!
Britská kráľovná Alžbeta II. je vo svojich 94 rokoch stále panovníčkou britského impéria. Podľa kráľovského experta sa ale budúci rok nedobrovoľne vzdá trónu. Ak by to však bolo čisto na nej, zostala by vo svojej vladárske úlohe až do smrti, píše... Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Timotej Dudka