Danko prezidentke a Šefčovičovi: nechávate sa teatrálne testovať!
27 | 12 | 2020 I Michal Filek
"Pani Čaputová, pán Šefčovič, čo to tu od rána stvárate? Miesto toho, aby ste nechali tých pár kusov očkovacích látok tým, ktorí to skutočne potrebujú, sa nechávate teatrálne testovať," prihovára sa videom na FB predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Európska únia podľa Danka, spí.  "Nemali by ste riešiť problémy LGBTI, ale mali by ste sa v Bruseli zamyslieť, prečo si premiéri robia individuálne testovania, očkovania, prečo si zatvárajú hranice. Čo už Schengen neexistuje?" apeluje šéf SNS.



Od prezidentky by Danko očakával väčšiu kritiku vlády a najmä ponuku riešení. "Ľudia čakajú, čo bude so vzdelávacím systémom, čo bude s deťmi, ktoré nechodia do školy, čo bude s podnikateľmi, ktorí krachujú, prečo sa neodpúšťajú odvody a dane a čo bude s ľuďmi, ktorí nebudú vládať splácať elektriku, vodu, plyn, alebo hypotéku..."

Danka mrzí, že sa vláda nespráva k očkovacím látkam tak, ako napríklad v Maďarsku. "Prečo sa netestujú očkovacie látky aj z východu? Prečo pre nás nejestvuje Sputnik?" pýta sa predseda SNS.

"Vyzývam vás, aby ste Vy, pani prezidentka, aj Vy pán Šefčovič, ako najvyšší predstaviteľ SR v EÚ jednotne pristupovali k riešeniu tohto problému. Stretnite sa s predsedom vlády a predsedom parlamentu a ukážte tomuto národu že dokážete jednotne a spoločne riešiť tento problém. Vyzývam vás, aby ste prestali s teatrálnym očkovaním a aby ste riešili skutočné problémy, ktoré pri Covide vznikajú," apeluje Andrej Danko na konci svojho videa.

Čaputová: Vakcína je najlepšou cestou, ako z ťažkej situácie von (AKTUALIZOVANÉ)
27 | 12 | 2020 | Ivan Čeredejev/tasr