Americký veľvyslanec v Moskve požiadal Santu o očkovanie. Ministerstvo mu poradilo Sputnik V
27 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Americký veľvyslanec v Moskve John Sullivan vo svojom liste adresovanom Santovi požiadal o hokejku, bežecké topánky a vakcínu proti Covid-19. Ruské ministerstvo zahraničia mu navrhlo výrobky ruskej výroby, ktoré by vyhoveli všetkým jeho želaniam, informuje portál RT.


Začiatkom tohto týždňa zdieľal Sullivan na Facebooku fotografiu so svojím vlastnoručným listom Santovi. Veľvyslanec trval na tom, že bol v roku 2020 „veľmi milý“ a dodržal všetky bezpečnostné opatrenia týkajúce sa koronavírusu.

Za svoje dobré správanie požiadal Santa Clausa, aby mu ako darček priniesol novú hokejku, bežecké topánky a vakcínu proti Covid-19.



Nie je jasné, či Santa list videl, ale určite to zaujalo ruské ministerstvo zahraničia. Diplomati na Twitteri uviedli, že ak Sullivanove želania zostanú nenaplnené, radi by sa zahrali na Dedka Mráza - ruský náprotivok k Santa Clausovi.

Veľvyslancovi USA ochotne poradili výrobky „Made in Russia“, ktoré by vyhovovali jeho potrebám, a dokonca zahrnuli aj hypertextové odkazy na príslušné stránky, kde nájde tieto výrobky.



Keď už hovoríme o vakcíne, ministerstvo tiež uviedlo, že Sputnik V by bol perfektnou voľbou na uskutočnenie Sullivanovho sna o ochrane pred Covid-19, keďže imunizačný program s priekopníckou vakcínou je už v Rusku v plnom prúde.

V sobotu zdravotnícke orgány povolili očkovanie pre ľudí vo veku 60 rokov a viac - čo je mimochodom veková skupina, do ktorej vyslanec USA spadá, keďže v novembri dovŕšil 61 rokov.

Bostonský lekár tvrdí, že po aplikovaní vakcíny Moderna zažil závažnú alergickú reakciu
Lekár z Bostonu uviedol, že utrpel jednu z najhorších alergických reakcií, aké kedy zažil po aplikovaní vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti Moderna, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Marek Molnár