Rastie nám ďalšia výnimočná lyžiarka. Rebeka Jančová má len sedemnásť rokov
26 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zuzulová, Vlhová a teraz Jančová. Dočkáme sa po dvoch našich vynikajúcich lyžiarkach v krátkom čase aj tretej? Našliapnuté na to má.


Rebeka Jančová rozvíja svoj talent v Lyžiarskej akadémii Veroniky Velez-Zuzulovej, kde čoraz viac potvrdzuje svoj talent. O 17-ročnej tínedžerke sa už začína hovoriť ako o ďalšej slovenskej lyžiarke s nádejnou budúcnosťou, ktorá v doterajšom priebehu sezóny zaznamenala v pretekoch FIS jedno víťazstvo, tri druhé a dve tretie miest, informuje portál sport.aktuality.sk.
Zatrénovala si aj s našou mega hviezdou Vlhovou

Pokiaľ sa Rebeka dostala do cieľa skončila najhoršie skončila siedma a v rámci majstrovstiev Fínska navyše pridala ešte druhé a tretie miesto. „Rebeka má všestranný pohybový talent a úžasný cit pre sneh. Má aj silnú psychiku, keďže natrénované dokáže zúročiť aj na pretekoch. Vďaka Terke (sestre, bývalej lyžiarke, pozn. red.) mohla trénovať s juniorskými reprezentantkami, čo ju posúvalo dopredu,” uviedol pre magazín Slovenského olympijského a športového výboru OLYMPIC.sk otec talentovanej lyžiarky Ladislav Jančo. Na vývoj jedného z našich terajších najväčších lyžiarskych talentov už niekoľko rokov dozerá Timotej Zuzula, otec a tréner našej niekdajšej úspešnej lyžiarky Veroniky Velez-Zuzulovej.

„Priniesol do tímu veľa pozitívneho. Najmä vieru, že aj človek z malej krajiny, ako je Slovensko, to môže dokázať. Už túto cestu raz prešiel s Veronikou, takže vie, čo musí športovec urobiť, aby mohol byť raz úspešný,” povedala o svojom „dozore“ Rebeka Jančová, ktorej sa vlani naskytla možnosť zatrénovať si aj s aktuálne najlepšou lyžiarkou na svete Petrou Vlhovou. „Petra a celý jej tím sú veľkí profesionáli. Idú vo všetkom do detailov. Ukázalo mi to, že ak sa raz chcem dostať na podobnú úroveň, musím byť na seba ešte prísnejšia,” netají naša lyžiarska hviezdička.

Šťastná a vďačná Vlhová. Bola to sezóna snov, hovorí Liptáčka
Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová má za sebou síce skrátenú, ale veľmi úspešnú sezónu 2019/2020. Čítať ďalej
16 | 03 | 2020 | SITA

Lyžovanie sa snaží robiť na najvyššej možnej úrovni

Rebeka priznala, že rada analyzuje jazdy francúzskeho lyžiara Alexisa Pinturaulta, ktorý momentálne vedie priebežné hodnotenie mužov. „Lyžovanie pre mňa znamená voľnosť a slobodu. Slobodu robiť to, čo ma napĺňa a čo milujem. Rada skúšam svoje limity, chcem sa dostať na svoje hranice a spoznávať samú seba,” skonštatovala pre OLYMPIC.sk. V aktuálnej sezóne by mala debutovať aj v Európskom pohári. „Moje ciele sú postupné. Chcem sa zlepšovať medzi juniorkami a dokázať niečo na juniorskom šampionáte,“ vraví Rebeka. Juniorské majstrovstvá sveta 2021 budú v marci v bulharskom Bansku a jej dlhodobým cieľom je prienik medzi lyžiarsku elitu do Svetového pohára.

„To je hlavná méta, aby dosiahla takú výkonnosť, aby sa tam raz dostala. A potom sa tam pokúsiť aj uspieť,” nadviazal na dcérine slová otec Ladislav. „Rebeka je pracovitá a húževnatá. Je to lyžiarka, ktorá sa v rámci daných podmienok snaží robiť lyžovanie na najvyššej možnej úrovni, povedal na jej adresu tréner Timotej Zuzula. Medzi najväčšie úspechy Rebeky patrí 4. miesto v alpskej kombinácii na ZOH mládeže v Lausanne 2020, 4. priečka v obrovskom slalome na MS junioriek v kategórii U18 v Narviku 2020, 2. miesto v obrovskom slalome a 3. miesto v slalome na neoficiálnych majstrovstvách sveta do 16 rokov na Trofeo Topolino 2019.

Falat a Jančová majstrami Slovenska v slalome vo Vrátnej
Matej Falat a Rebeka Jančová sa v utorok vo Vrátnej stali majstrami Slovenska v slalome. Skúsený reprezentant Falat získal už šiesty domáci titul, z toho štvrtý v najtočivejšej disciplíne. Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | SITA