Problémové Maxy sa vrátili na oblohu. Jeden stroj musel núdzovo pristáť
26 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Lietadlo Boeing 737 MAX 8 leteckej spoločnosti Air Canada malo na ceste z amerického štátu Arizona do kanadského mesta Montreal problémy s motorom, kvôli ktorým muselo núdzovo pristáť, píše agnetúra ČTK s odvolaním sa na zdroje Reuters.


Dve veľké havárie lietadiel Boeing 737 MAX v minulých rokoch si vynútili celosvetovú odstávku týchto strojov.

Problémy s motorom Boeingu spoločnosti Air Canada sa objavili v utorok 22. decembra krátko po vzlete. Piloti sa podľa spoločnosti následne rozhodli vypnúť jeden z motorov. "Lietadlo potom odklonili do Tuscone, kde normálne pristálo a kde naďalej zostáva," uviedol hovorca Air Canada.

Na palube lietadla neboli žiadni cestujúci, len traja členovia posádky.

Spojené štáty po 20 mesiacoch zákazu tento rok v novembri povolili, aby stroje Boeing 737 MAX mohli opäť vzlietnuť. Federálny úrad pre letectvo (FAA) však vydal sériu požiadaviek, ktoré musí spoločnosť Boeing splniť pri modernizácii softvéru, či vo výcviku, než sa lietadlo bude môcť vrátiť do komerčnej prevádzky.

V niektorých krajinách sa už tak stalo, v Európskej únii sa to očakáva začiatkom budúceho roka.

Vojnová loď kráľovského námorníctva sa vrátila do prístavu kvôli vypuknutiu Covid-19 na palube
Vojnová loď kráľovského námorníctva prerušila svoje operácie a vrátila sa do prístavu, pričom posádke bolo nariadené zostať v karanténe počas vianočného obdobia kvôli podozreniu z vypuknutia koronavírusu na palube, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Marek Molnár