Podľa finančných teoretikov náš štát už nepotrebuje policajtov, rozhorčuje sa Saková
25 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková na svojom Facebooku tvrdí, že "Najmúdrejší vládni analytici na ministerstve financií spočítali, že vraj máme zbytočne veľa policajtov."


Spočítali to v podstate už dávnejšie, len nikdy nenašli oporu vo vláde. Ich argumentácie, spôsob výpočtu, použité štatistické a procesné modely, nepresné čísla z iných krajín EÚ boli zmietnuté zo stola za pár minút vedením ministerstva vnútra za minulých období. Tak svoje prepočty vytiahli zo šuflíka opäť pri novej vláde a konečne boli “úspešní”, píše Saková.


Podľa Sakovej sú práve policajti, hasiči a vojaci, tí, na ktorých sa vláda spolieha už celé mesiace pri boji s pandémiou. Samozrejme, neopomína ani lekárov a zdravotné sestry. Nech sa hocičo v krajine stane, nech si premiér s vládou vymyslí akékoľvek, niekedy aj nezmyselné manévre, vždy sú to títo ľudia, ktorí na základe rozkazu prídu a vykonajú, čo je potrebné. Nech je to akékoľvek nepopulárne, nepríjemné a veľakrát ohrozujúce ich vlastné životy a zdravie, rozpisuje sa bývalá ministerka.


Belousovová: podpredseda vlády Holý je papaláš
"Pán vicepremiér sa ani doposiaľ neunúval dať odpoveď na legitímnu otázku, či absolvoval po návrate z Anglicka test, či nie", píše vo svojom statuse Anna Belousovová. Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič

V tomto roku sa podľa Sakovej obzvlášť hodili, keď si vláda zmyslela počas Veľkej noci zatvárať okresy, či keď si na jeseň vymyslela plošné testovanie. "Vtedy nikto nereptal, že máme priveľa policajtov." argumentuje.


Saková nepovažuje za správne, aby len pár dní pred Vianocami vychádzali takéto správy, ktoré len podkopávajú nohy celému policajnému zboru a zneisťujú policajtov v otázke ich budúcnosti. Podľa nej ich takto iba demotivujú vo výkone ich služobnej činnosti.


"Prosím, vážme si ich prácu. Oni sú tí, čo sú v prvej línii, nech sa deje čokoľvek - od riešenia pandémie až po ochranu vašich životov a vášho majetku." uzatvára Saková





Vláda preukázala, že testovanie nedokáže zastaviť šírenie vírusu, tvrdí matematik
"Lepší príklad, prečo plošné testovanie antigénovými testami nedokáže zastaviť šírenie vírusu a potrebujeme momentálne skutočne tvrdý lockdown (osobný alebo vynútený opatreniami), sa inak ako na členoch vlády vymyslieť nedá." píše matematik Richard... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič