„Namiesto toho, aby robil čo má, tak sa stará o Facebook,“ naložil premiérovi herec Latinák
24 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Premiér Igor Matovič už nasrdil veľa ľudí a v poslednom čase to schytáva takmer z každej strany. Tentokrát si od srdca povedal čo si o ňom myslí známy herec Lukáš Latinák.


Herci nie sú iba umelcami, ale mnohí z nich sa zaujímajú aj o verejný život. Ostatne, potvrdili to i počas Nežnej revolúcie v roku 1989, keď stáli v popredí a burcovali ľudí. A ich záujem o politické dianie u nás je viditeľný aj teraz. Dôkazom je Lukáš Latinák, ktorý sa nezaujíma iba o divadlo či kultúru, ale aj o občianske záležitosti, o ktorých sa kriticky rozhodne hovoriť nebojí, konštatuje portál ereport.sk.
Pubertiackymi reakciami si sám podkopáva zem pod nohami

Poriadne kritický voči súčasnej situácii bol Latinák aj v podcaste Proti noci, kde ho vyspovedal novinár Pavol Sibyla. „Teší ma výsledok prezidentských volieb. Bol by som celkom spokojný aj s výsledkom normálnych volieb, keby sa nedialo to, čo sa deje,“ povzdychol si herec hneď v úvode a pokračoval: „Na jednej strane človek, ktorý má reprezentovať celé Slovensko dostal úctu a a dôveru, po čase však pri tých jeho výpovediach, organizácii alebo skôr dezorganizácii, častom menení názorov, pubertiackych reakciách, postupne si ten človek sám sebe podkopáva zem pod nohami,“ narážal Latinák na prácu premiéra Matoviča, ktorý svojím správaním zneisťuje nielen seba, ale aj ľudí okolo.

Podľa umelca premiérovi už dávajú nejaké veci najavo nielen ľudia z okolia ale i samotná prezidentka, čo on ale stále nevie pochopiť. „Neviem, či je jeho ego a samoľúbosť tak nafúknutá, že sa to od neho odráža,“ vraví s trochu humorným podtónom Latinák, ktorý má pre Matoviča aj odkaz: „Nestačí len hovoriť nepokazme si to a buďme zodpovední, lebo aj tá druhá strana potom nech je zodpovedná. Keď sľúbia pomoc, tak nech pomôžu.“

Čurný opakuje, že Igor Matovič je osobnostne nespôsobilý na funkciu premiéra
Budúcnosť našej krajiny nemôže a nesmie byť závislá na tom, či bude premiérom alebo nie. Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič

Slušní ľudia na protestoch len chceli počuť, ako nám bude

V spoločnosti je už podľa Latináka cítiť určité napätie. „A to bude eskalovať. Aj na posledných protestoch sa miešali nielen zelenohnedé a vyholené ambiciózne sily, ale tam bolo aj veľa normálnych slušných ľudí, ktorí mu už prišli povedať, prosím povedzte nám ako to bude,“ tvrdí herec, ktorý sa podľa vlastných slov vôbec nečuduje tomu, keď sa Matovičovi vyčíta, že v jeho rozhodnutiach nie je systém. Premiér je známy tým, že veľa vecí zverejňuje vo svojich profiloch na sociálnej sieti, kde to miestami vyzerá tak, akoby odtiaľ riadil štát. Aj preto si Latinák neodpustil poznámku, že premiér veľakrát uprednostňuje sociálne siete pred reálnym vládnutím. „Namiesto toho, aby robil to, čo má, tak sa stará o facebook,“ dodal podľa portálu ereport.sk herec Lukáš Latinák.

„Matovič na poste premiéra nemá čo robiť, je neschopný riadiť vládu!“ myslí si exminister Zajac
17 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.