Sulík: Politika je tvrdé bitevné pole. Naša hranica je ďalej, ako si myslíte
23 | 12 | 2020 I Michal Filek

Richard Sulík poskytol rozhovor pre Hospodárske noviny. Priznal v ňom, že vo vzťahu k Igorovi Matovičovi existuje hranica, za ktorou by buchol dverami a z vlády odišiel. Tá hranica je vraj ale oveľa ďalej, ako si myslíme. Podľa neho je totiž politika veľmi tvrdé bitevné pole. 


"Igora Matoviča poznám dvanásť rokov a on dvanásť rokov pozná mňa. Samozrejme, že hranica existuje, ale to si nechám pre seba," hovorí Sulík pre hnonline.sk.

SaS chcela, aby sa deti vrátili do škôl. Nestalo sa tak. A hoci má strana ministra školstva, necíti za to zodpovednosť. "Nie. My sme boli za to, aby sa otvorili školy. Keď však dostaneme odkaz, že školy sa otvoria, až keď sa umravním alebo niečo v tomto duchu... Robíme, čo je v našich silách."

HN-ky sa šéfa Slobodných pýtali, či toho nemá Branislav Gohling dosť. Či teda nie je blízko hranica, za ktorou si povie, že už má toho dosť a povie, že stačilo a odchádza. "Hranice sú nastavené oveľa ďalej, ako predpokladáte. Toto je súčasť politiky. Nie sme tu prvý deň. Politika je veľmi tvrdé, ťažké bitevné pole," je presvedčený Sulík.

Testy pre štát nikto obstarať nechce, Sulík ich kúpi napriamo
Ministerstvo hospodárstva SR zrušilo verejné obstarávanie na antigénové testy, keďže zadanie od ministerstva zdravotníctva sa ukázalo ako nevykonateľné," informoval prostredníctvom facebooku minister hospodárstva Richard Sulík. Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Michal Filek


Osobne je vraj pripravený na veľa možností, ale to, či ho môže Matovič odvolať, nebude rozoberať verejne. Načo. Ak by sa tak ale stalo, o zotrvaní SaS v koalícii by rozhodli na straníckych fórach.

Rozhovor pre hnonline.sk bol obsiahli. Vyberáme pre vás ešte jednu zaujímavú časť, ktorá sa týka presadzovania liberálnej agendy strany. Padla totiž otázka o tom, že tento rok sa začalo hovoriť viac o nižších trestoch za marihuanu, odluke cirkví od štátu či registrovaných partnerstvách. Bude to niečo z tohto? A neobávate sa, že to spôsobí ešte viac konfliktov?

"Jasné, napríklad niečo z tohto. Sme už asi jediná krajina, ktorá strká ľudí na desať rokov do basy za to, že mali so sebou dve-tri marihuanové cigarety, čiže treba s tým pohnúť. Postupne sa mení tá nálada a postoj v spoločnosti. A na tom treba pracovať. Budeme tie témy otvárať vždy, keď to uznáme za vhodné, a dúfam, že jedného dňa sa podarí tieto zmeny docieliť," odpovedal Richard Sulík.

Matovič si nedá pokoj ani počas vlastnej nákazy a útočí na Sulíka a Čaputovú
Premiér Igor Matovič síce oddychuje po pozitívnom koronavírusovom teste v domácej karanténe, statusy ale nevynecháva. V jednom znovu útočí nielen na Sulíka, ale opäť aj na prezidentku. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.