Rusko sa chystá natočiť film na obežnej dráhe
22 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Medzinárodná vesmírna stanica by sa mohla premeniť na prvé filmové štúdio na obežnej dráhe, ak sa dokáže zabezpečiť financovanie, informuje portál RT.


Ruský vicepremiér Jurij Borisov v pondelok novinárom povedal, že prvý film nakrútený vo vesmíre, ktorý bol minulý mesiac oznámený pod pracovným názvom „Výzva“, bude pokračovať, ak dokáže zabezpečiť súkromné ​​financovanie.

„Zaručujem vám, že pokiaľ budem v tejto pozícii, nenechám ujsť príležitosť dokončiť tento celovečerný film,“ prehlásil Borisov a dodal, že „treba nájsť sponzorov, ktorí zaplatia hercom pobyt na obežnej dráhe.“

Ruská vesmírna agentúra Roskozmos predstavila plány na film, ktorý sa bude pripravovať aj počas letu na orbitálnu stanicu. Jeho tvorcovia tvrdia, že hľadajú ženu, ktorá dokáže nielen psychicky, ale aj fyzicky zvládnuť výcvik.

"Neexistujú ani dobré, ani zlé záujmy, iba národné," odkazuje demogógom Putin
Rusko slovami svojho prezidenta pripomína zahraničným novinárom, že Ruskej federácii patrí z hľadiska vojenských výdavkov iba šieste miesto na svete, čo znamená, že ju nemožno s istotou označiť za agresívnu krajinu. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


„V čo najkratšom možnom čase musíme nájsť viac než len herečku - potrebujeme skutočnú superhrdinku. Hľadáme ženu, ktorá by mohla hrať svoju rolu na Zemi, a potom vydržať najťažší tréning, letieť do vesmíru a tam v stave beztiaže zvládnuť ďalšie náročné úlohy pri natáčaní,“ uviedol producent Alexey Trotsyuk z filmového štúdia Yellow.

Natáčanie filmu je najnovší stred záujmu v medzinárodných vesmírnych pretekoch. Americká agentúra NASA sa spolu so zakladateľom spoločnosti SpaceX Elonom Muskom snažia ako prví zverejniť film natočený na obežnej dráhe. Budeme si musieť počkať, aby sme zistili, kto bude prvý.

Ruská vakcína Sputnik V je údajne účinná proti najnovšej mutácii Covid-19, ktorá sa zjavila na Britských ostrovoch
Sputnik V, prvá registrovaná vakcína proti Covid-19 na svete, je „vysoko účinná“ aj proti jeho novej mutácii vyskytujúcemu sa vo Veľkej Británii a šíriacemu sa po celej Európe, tvrdí šéf ruského priameho investičného fondu (RDIF) Kirill Dmitriev,... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Marek Molnár