Matovič si nedá pokoj ani počas vlastnej nákazy a útočí na Sulíka a Čaputovú
22 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Premiér Igor Matovič síce oddychuje po pozitívnom koronavírusovom teste v domácej karanténe, statusy ale nevynecháva. V jednom znovu útočí nielen na Sulíka, ale opäť aj na prezidentku.


Je otázne, či sa Matovič nudí, alebo má čas na premýšľanie, prečo ale opäť vykopáva vojnovú sekeru s ministrom hospodárstva a prezidentkou vie iba on. A vybral si na to hodnotenie nielen prvej, ale aj druhej vlny koronavírusu.
Sme sa krajinou s najväčšou vierou v konšpirácie

Premiér hneď v úvode pochválil Slovákov za to, že prvú vlnu zvládli na európsku jednotku. „Lebo ľudia v rešpekte pred nepoznaným brali slová tých, čo silu pandémie merali počtom zatvorených barov, na ľahkú váhu. Ich blúznenie im bolo síce sympatické, ale zdravý rozum kázal opatrnosti,“ začína svoj status na sociálnej sieti Matovič, podľa ktorého v lete, keď sme mali aj nula prípadov denne, konšpirátori a spochybňovači covidu išli na plné obrátky. „Až sme sa stali krajinou s najväčšou vierou v konšpirácie v EÚ,“ dodáva s tým, že toto so sebou prinieslo výsledky. „Prišla druhá vlna, stonásobne silnejšia ako prvá. Kde sa vzala? Z Gurunu nepristála, bola v nás. Vírus cez leto nezoslabol, len naša schopnosť a ochota mu čeliť, zoslabla výrazne,“ pokračuje premiér.



„Začali sme spochybňovačov brať za mienkotvorcov. Buchnúť si, sa stalo módou a kto nespochybňoval opatrenia, nebol in. Opatrenia začali z piedestálu spochybňovať aj kľúčoví hráči verejnej mienky, a bohužial, aj vlastní spoluhráči. Proti vôli výraznej presily sme zatiahli v poslednej chvíli ručnú s plošným testovaním. Milióny ľudí prišlo ... mnohí dobrovoľne, mnohí nie ... ale spolu sme zachránili tisícky životov a ochránili nemocnice pred kolapsom. Na čas,“ zaspomínal si Matovič na jeho celoplošné testovanie. „Potom však prišla doba nenormálna. Priam hystericky fanatická svätá vojna proti opakovaniu plošného testovania, blúznenie o jeho nutnej dobrovoľnosti ... až po mnohotýždňovú zlomyselnú sabotáž nákupu 8 miliónov testov potrebných na zastavenie ďalšej vlny ... spolu s choromyseľným blúznením o nutnom okamžitom otvorení reštaurácií a barov,“ zaútočil premiér opäť na svojho, v poslednom čase úhlavného nepriateľa, Richarda Sulíka.

„Z toľkej faloše je človeku až nevoľno,“ odkazuje Blaha Matovičovi za jeho status
Matovič a Blaha sú ako toreador a býk v aréne. Keď premiér niečo zverejní na sociálnej sieti, prakticky okamžite na to reaguje aj smerácky poslanec. A nie raz len poriadne útočne, ale aj štipľavo. Rovnako ako v tomto prípade. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Veď umrú najmä starí a chorí. Čo tam po nich!

Podľa premiéra to, čo sa stalo nemohlo mať iné následky ako tie, ktoré si začíname “užívať”, teda tisícky zbytočne mŕtvych ľudí a tisícky s trvalými vážnymi následkami. „Nesmierne ekonomické škody, na ktoré sa poskladajú zas len obyčajní ľudia cez svoje dane a odvody ... a paradoxne zbytočné mesiace navyše zatvorené bary, reštaurácie či posilky, za ktoré sa “bojovníci” proti opatreniam ľúbivo a podlo skrývali,“ šije ďalej do ministra hospodárstva. „Áno, sociopati v politike budú radi. Veď umrú najmä starí a chorí. Čo tam po nich! Veď ušetríme na dôchodkoch a zdravotnej starostlivosti na nich! Choré, cynické a sebecké myslenie bez akejkoľvek štipky empatie a ľudskosti. A že zomrú aj mladí, či budú mať následky? Vraj, stáva sa, vraj život je taký,“ neodpúšťa si ďalšie štipľavé poznámky premiér.

Paradoxné podľa neho je, že z víťazov sa stali porazení. „Mohli sme mať pokojné a normálne Vianoce, ale my nie. My sme bojovali za domnelú slobodu a miesto tímovým hráčom sme drukovali tým, ktorí vlastných faulovali. Nedokázali sme v pasci ľúbivosti zistiť, že na ňu škaredo doplatíme ... až nás boj za „slobodu“ do väzenia dostal. Je mi z toho smutno,“ naráža Matovič zase na prezidentku, ktorá chcela, na rozdiel od neho, dobrovoľnosť testovania. „Prepáčte, prosím, tí, ktorí ste odo mňa čakali, že napriek všetkej zlomyseľnosti opäť zrealizujem plán decembrového plošného testovania, aby sme nemuseli skončiť v lockdowne a mnohí neumreli. Nemal som dosť síl. Vlastní zradili,“ končí premiér svoj rozľútostenom kritický status, ktorý nasmeroval na ministra hospodárstva a hlavu štátu. Veď ako ináč, on totiž jednoducho potrebuje stáleho nepriateľa.

„Ak sa chce Matovič obetovať, nech sa obetuje a podá demisiu!“ odkazuje premiérovi Hlina
Premiér Matovič je síce v súčasnosti doma s koronavírusom, to však nebráni tým, ktorí jeho kroky nielen v boji s pandémiou, ale aj s nariadenými opatreniami neschvaľujú, aby si do neho nekopli. Alojz Hlina nie je výnimkou, pretože je jedným z... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.