„Z toľkej faloše je človeku až nevoľno,“ odkazuje Blaha Matovičovi za jeho status
21 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Matovič a Blaha sú ako toreador a býk v aréne. Keď premiér niečo zverejní na sociálnej sieti, prakticky okamžite na to reaguje aj smerácky poslanec. A nie raz len poriadne útočne, ale aj štipľavo. Rovnako ako v tomto prípade.


Igor Matovič najskôr vo svojom statuse na verejnej sieti napísal, že pre neho je osobnosťou roka obyčajná zdravotná sestra, lekár či sanitár z prvej línie, teda ľudia, ktorí dennodenne nasadzujú svoje zdravie a svoje životy v službe iným bez toho, aby si užívali svetlá reflektorov.
Ukážme, že nám na všetkých zdravotníkoch skutočne záleží

„Nikto iný si toto ocenenie nezaslúži viac. Nikto iný toľko neriskoval a nezachránil toľko životov. Naša vďaka im však nepomôže, ak si ich nebudeme vážiť ... ukážme im, že nám na nich skutočne záleží ... ukážme im to svojim postojom - prestaňme konečne merať rozmer pandémie len počtom zatvorených barov. Ukážme, že sme ľudia a nie bezcitní sociopati ... ukážme, že nám aj na zdraví a živote cudzieho človeka záleží. To bude najväčšia kytica vďaky našim zdravotníkom,“ napísal vo svojom statuse „toreador“ Matovič. Prirodzene, jeho červené súkno hneď prilákalo pozornosti „býka“ Blahu,



„Igor Matovič práve napísal status, že najväčšou osobnosťou roka sú pre neho sestričky a zdravotníci. Z toľkej faloše je človeku až nevoľno,“ začína poslanec za Smer-SD svoj status, v ktorom nenechal na svojom sokovi nitku suchú. „Ja len, že mu na sestričkách záleží až tak, že nechá svojho koaličného partnera Borisa Kollára, aby sa po nich vozil v nemocnici za to, že mu nedoniesli čajík. Ale premiérovi to je jedno, ľahšie je vypisovať prázdne frázy v lacných marketingových statusíkoch,“ nezabudol Blaha pripomenúť premiérovi aj jeho koaličného partnera.

Blaha: Matovič si predstavuje, že je Statočné srdce, ale statočne mu kvapká na karbid
Ľuboš Blaha večer na svojom statuse zareagoval na Igora Matoviča, ktorý sám chorý na COVID-19 vyhlásil, že by svoj život položil za tisícky iných. "Ja len, že mať takéto hrdinské výroky v situácii, keď vieš, že žiadne hrdinstvo ani pri najlepšej... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Michal Filek

Peniaze by sa mali naliať do platov zdravotníkov nie na vrtuľníky

Smerácky poslanec sa pristavil aj pri následkoch Kollárovej kauzy. „ Matovičov nominant na poste riaditeľa nemocnice Branislav Delej vyhodil vedúcu sestier iba preto, že sa zastala sestričiek v konflikte s papalášom. Sestričky totižto zachraňovali životy a nedoniesli včas čajíček pre Borisove „dámy v rokoch“... Takto sa správajú k sestričkám Matovičovi nominanti. Vyhodenie vedúcej sestier za konflikt s Kollárom zinscenoval Matovič, aby politicky zarezal koaličného partnera. Obetoval nevinnú sestričku na to, aby politicky rástol na úkor Sme rodiny. Nevydalo. No teraz sa tvári, aký je on milovník sestričiek - aké pokrytecké, pán premiér!“ pokračuje Blaha vo svojom sarkastickom tóne.



„Je najľahšie napísať reklamný status, aké sú sestričky osobnosti roka, ale keď bolo treba zdravotníkom v prvej línii vyplatiť odmeny, tak tie meškali takmer polroka. Určite by pomohlo aj to, keby týchto vzácnych ľudí zbytočne nevyčerpával na celoplošné testovanie, ktoré nijako nepomáha, iba ohrozuje ľudí. A úplne najlepšie by bolo, keby nalial peniaze do platov zdravotníkov - no on namiesto toho leje milióny do armády a jeho minister Naď sa už zalizuje, ako od Američanov nakúpi bojové helikoptéry a vraždiace drony. Lebo to teraz Slovensko potrebuje zo všetkého najviac. Vraždiť,“ dodáva Blaha, ktorý sa netají svojou averziou k všetkému americkému.

"Igor Matovič klame, až sa mu z úst práši," hovorí Blaha
Ľuboš Blaha včera v noci opäť písal. Tentoraz bolo témou klamstvo. Konkrétne klamstvo na najvyššom poschodí našej vlády, v kancelárii premiéra Matoviča. A aký je výsledok? Očakávaný: "Niet väčšieho klamára v tejto Mliečnej dráhe ako Igor Matovič.... Čítať ďalej
10 | 12 | 2020 | Michal Filek

Je cynické zneužívať sestričky a zdravotníkov a vôbec im nepomáhať

Premiér podľa neho nemá právo hovoriť o obete sestier, pretože im neustále iba podráža nohy. „A keby vám na nich záležalo, chránili by ste ich, keď ich nespravodlivo vyhadzujú na dlažbu a liali by ste peniaze do ich odmien a platov, nie do zbraní. Namiesto toho sestričky iba zneužívate na Vaše uletené výzvy k tomu, aby sme kašlali na ekonomiku a radšej mysleli na sestričky v prvej línii,“ vyčíta Blaha Matovičovi.

„Je cynické zneužívať sestričky a zdravotníkov na Vaše detinské politické spory so Sulíkom a ešte cynickejšie je, že to robíte práve vy, kto pre sestričky a zdravotníkov ani prstom nepohol. Už sa na to vykašlite - Slovensko vami pohŕda a lacné PR statusíky vám už nijako nepomôžu. Sestričky a zdravotníci si zaslúžia našu úctu, nie Matoviča!“ končí svoj status útokom statného býka smerácky poslanec Ľuboš Blaha.

Blaha: Tieto sestričky si zaslúžia uznanie. Nie povaľači, ktorých oceňuje prezidentka
Ľuboš Blaha napísal na svojom facebookovskom profile, že sa skláňa pred hrdinstvom sestričiek, ktoré vzopreli Borisovi Kollárovi. "Sestričky, ktoré sa vzopreli Kollárovi, si zaslúžia ocenenie - toto sú hrdinky a nie všelijakí druhotriedni herci a... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Michal Filek