U bývalého vysoko postaveného policajta, ktorý vypovedal na Lučanského, mali nájsť zlaté mince a 100-tisíc eur
21 | 12 | 2020 I Gabriel Matta

Bývalý prezident Policajného zboru generál Milan Lučanský, ktorý je vo väzbe a ktorý v nej nedávno utrpel zranenie, je vyšetrovaný v prípade, o ktorom na neho vypovedal exfunkcionára útvaru zvláštnych policajných činností, ktorý mal na starosti aj odpočúvanie, Norbert Pakši. Informoval o tom týždenník Plus sedem dní.


Pred tým, ako bol Pakši vzatý do väzby sa u neho podľa zistení týždenníka Plus sedem dní mala nájsť hotovosť 100-tisíc eur a 80 kusov zlatých mincí. Následne sa rozhodol spolupracovať pri vyšetrovaní korupčných trestných činov v prostredí polície a na základe jeho výpovede má byť vyšetrovaný aj Milan Lučanský.

Bývalý vysoko postavený funkcionár mal podľa týždenníka vypovedať o tom, že sa údajne s Lučanským dohadoval o úplatkoch. „Obaja mali chrániť bývalého siskára Františka Böhma pri jeho nelegálnych kšeftoch s pohonnými hmotami. Prvé peniaze za to inkasovali ešte v časoch, keď bol Lučanský viceprezidentom polície, teda v rokoch 2014 a 2015, a to obaja po 16-tisíc eur,“ píše Plus sedem dní.

Kováčik mal vynášaním informácií pre mafiu ohroziť policajných informátorov
NAKA zadržala špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika 22. októbra a odvtedy na jeho osobu už vyplávali informácie, ktoré o ňom vytvárajú riadne čierny obraz. A ako sa zdá, zlého narobil skutočne veľa. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


„Lučanský pri osobnom rozhovore v kancelárii prezidenta uviedol Norbertovi Pakšimu vo vzťahu k osobe Františka Böhma, že všetci v jeho okolí robia kšefty a od jeho osoby potom chcú, aby ťahal každého zo sra***k a on z toho nič nemá,“ uviedol týždenník čas výpovede Pakšiho, ktorá sa nachádza v obvinení Milana Lučanského.

Norbert Pakši to mal tlmočiť Böhmovi, ktorý sa opýtal, či Lučanský chce, aby mu platil nejaký paušál. Odpoveď vraj znela kladne. „A tak Böhm každý mesiac minimálne od augusta 2018 do konca roka 2019 údajne poslal po Paksim 45-tisíc eur. Tie si vrcholoví predstavitelia zákona delili. Pakši si zo sumy nechal 14-tisíc eur, tisíc eur dal svojmu nadriadeného J. Rehákovi a 30-tisíc eur putovalo Lučanskému, často priamo v jeho kancelárii.“

Pakšiho zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) 22. októbra spoločne so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom v súvislosti s akciou nazvanou Božie mlyny. Prokurátor ÚŠP na nich podal návrh na vzatie do väzby pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné.

AKZUÁLNE: Na NAKA vypovedá A. Stredák, poslanec za Smer-SD
Poslanec Národnej rady Anton Stredák (Smer-SD) dnes vypovedá na polícii v korupčných kauzách. S informáciou prišla v pondelok televízia Joj Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič