Twitter zrušil funkciu obmedzeného zdieľania príspevkov, ktorá bola zavedená kvôli prezidentským voľbám
21 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Používatelia Twitteru môžu opäť bezmyšlienkovito zdieľať príspevky s vlastnými popismi, pretože bolo zrušené obmedzenie, ktoré vyžadovalo presné citácie. Toto obmedzenie bola zavedené pred americkými prezidentskými voľbami na podporu „premysleného šírenia“ správ, informuje portál RT.


Od stredy Twitter znova povolil „štandardné zdieľanie príspevkov“ a odstránil tak túto zmenu systému, ktorá bola zavedená 21. októbra.

„Dúfali sme, že táto zmena podporí premyslené šírenie správ,“ uviedla spoločnosť Twitter v najnovšom príspevku.



Cieľom zdieľania príspevkov s citáciami bolo „povzbudiť premyslenejšie šírenie správ,“ poznamenala podpora Twitteru.

Táto zmena bola zjavne implementovaná s cieľom spomaliť šírenie „zavádzajúcich informácií“ v období pred voľbami v USA, ktoré sa uskutočnili 3. novembra. Výsledkom tejto zmeny bolo tiež zníženie celkového množstva zdieľaných príspevkov na Twitteri.

Mnoho používateľom sa táto zmena nepáčila, pričom používatelia mimo USA namietali, že musia trpieť touto zmenou z dôvodu volieb, ktoré sa ich ani netýkajú.

Medzitým bol každý príspevok - či už zo strany prezidenta Donalda Trumpa alebo normálneho občana -, v ktorom sa písalo, že by mohlo dôjsť k podvodom, nezrovnalostiam alebo zneužitiu volieb, bezohľadne označený ako sporný alebo nepravdivý a nebolo možné ho zdieľať.

Google sa sťažuje na nové zákony EÚ, ktoré majú obmedziť vplyv technologických gigantov
Americká spoločnosť Google sa sťažuje, že navrhované nové zákony EÚ zamerané na obmedzenie dominancie technologických gigantov sa zameriavajú iba na „niekoľko konkrétnych spoločností“, informuje portál RT. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Marek Molnár