Tragédia, z ktorej naskakuje husia koža. Nepozornosť stála život malého anjelika
20 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Hrôza, ktorá sa nemusela a nemala vôbec stať. Malému anjelikovi († 2) sa ale dostala do rúk vec, ktorá deťom do rúk vôbec nepatrí.


Obrovská tragédia sa stala v americkom štáte Indiana. Malý Leighton († 2) našiel doma nabitú zbraň, a zatiaľ čo jeho mama vo vedľajšej miestnosti kŕmila jeho mladšieho brata, došlo k najhoršiemu, informuje portál cas.sk.
Osudnou sa stala hra s nabitou pištoľou

Portál People uvádza, že len dvojročný Leighton Owings sa hral s nabitou zbraňou, ktorá znenazdajky vystrelila a guľka zasiahla chlapčeka. Okamžite ho previezli do nemocnice, kde začal boj o jeho život, Leighton však na následky zranení zomrel. Chlapček „miloval svoju rodinu a miloval život. Bol inteligentný, zábavný a všetkým naokolo robil radosť,“ uvádza sa v príspevku GoFundMe, kde sa snažia ľudia nezištne zozbierať peniaze na Leightonov pohreb.

Polícia predbežne informovala, že Leighton stlačil spúšť v utorok 15. decembra na 9-milimetrovom Rugerovi, zatiaľ čo jeho 22-ročná matka Caci Seals vo vedľajšej miestnosti kŕmila mladšieho syna. Americká organizácia, ktorá združuje matky usilujúce sa o zavedenie opatrení verejnej bezpečnosti a ochranu ľudí pred streľbou, uviedla, že v tomto roku zomrelo v Amerike najmenej 270 ľudí na následky neúmyselnej streľby.
Nepodceňujte význam skladovania zbraní

Z toho bolo 109 obetí mladších ako 17 rokov. „Zbrane, ktoré sú uchovávané pod zámkom, nenabité a oddelené od streliva mimo dosahu detí, môžu zachrániť životy,“ informuje organizácia. „Keďže deti a dospievajúci naďalej zostávajú doma zo školy kvôli pandémii a majú viac voľného času, izolácie a nudy, nemožno podceňovať význam bezpečného skladovania zbraní,“ dodáva organizácia. Počas pandémie COVID-19 a s ňou spojeným lockdownom sa počet neúmyselných strelieb v celej krajine zvyšuje, dodáva v závere portál cas.sk.

Neuveriteľná tragédia: Chlapec zhorel po boku svojho psíka, keď ich zasiahol v dome požiar
Obrovské požiare šíriace sa v štátoch Kalifornia, Oregon a Washington na západe Spojených štátov už majú viac ako tri desiatky obetí. Zaradil sa medzi nich aj 12-ročný chlapec a jeho babička, píše o tragédii NBC News. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.