Remišová vyzýva Slovákov aby vydržali a varuje: „Za rohom čaká táto trojica!“
19 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Neustála zvada, ktorá už niekoľko týždňov prebieha medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom už hnevá aj ich koaličných kolegov. Tí veria, že obaja kohúti napokon dostanú rozum a štvorica strán ukončí volebné obdobie spolu.


V spore medzi premiérom Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom je chyba na oboch stranách, myslí si predsedníčka strany Za ľudí a ministerka pre investície Veronika Remišová, podľa ktorej by sa situáciu vo vláde dala prirovnať k požiaru, ktorý je ale potrebné uhasiť,“ píše portál 1.pluska.sk.
Slovensko očakáva, aby vláda vydržala pohromade

Dôvody, prečo treba udržať koalíciu pohromade sú podľa Remišovej oveľa závažnejšie, ako hádky. Aj preto treba požiar, ktorý rozpútali spory premiéra a ministra hospodárstva čím skôr uhasiť. „Keď hasíte požiar, tak neriešite, kto mal kúpiť hadicu,“ povedala Remišová pre rádio Expres. Podľa nej je prvoradé zvládnutie boja s ohňom, čo je tomto prípade boj s pandémiou. Doriešiť spory o tom, ako to s antigénovými testami vlastne bolo, môžu obaja kohúti až po zlepšení situácie. „Keď máte krízu v manželstve, nehádate sa kto je krajší, ale hľadáte riešenia, ako s partnerom žiť,“ použila Remišová ďalšie prirovnanie.

Podľa nej Slovensko očakáva, aby vláda vydržala pohromade celé štyri roky a venovala sa dôležitým témam. Predsedníčka strany Za ľudí si zároveň myslí, že spor medzi Matovičom a Sulíkom v súčasnosti nemá víťaza: „Chyba je na oboch stranách,“ myslí si Remišová, ktorá je presvedčená, že koalícia by sa mala v tomto čase hádať, ale riešiť aktuálny stav v krajine. Remišová poukázala aj na situáciu v rokoch 2006 a 2012, kedy sa po hádkach vo vtedajších koalíciách, dostala k moci strana Smer: „Fico vtedy nevyhral voľby kvôli svojej šikovnosti. Teraz znovu čaká za rohom a s ním aj Peter Pellegrini a Marian Kotleba. Našou povinnosťou je spraviť všetko preto, aby táto vláda pokračovala,“ dodala na záver pre portál 1.pluska.sk ministerka pre investície.

Správanie sa I.Matoviča a R.Sulíka spôsobuje napätie v spoločnosti, tvrdí Remišová
Správanie sa a vyjadrovanie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a vicepremiéra Richarda Sulíka (SaS) spôsobuje napätie v spoločnosti, neprispieva k riešeniu pandémie ochorenia COVID-19. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR