Podivná prax na ministerstve pôdohospodárstva: Dosadený riaditeľ v konflikte záujmov
19 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Jaroslav Jánoš bol vymenovaný do funkcie generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry, jeho firma je poberateľom poľnohospodárskych priamych platieb. A nielen to.


Pellegriniho Hlas-SD žiada okamžité odvolanie Jánoša z funkcie. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Upozornila, že svojho poradcu Jánoša minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽaNO) vymenoval za generálneho riaditeľa PPA bez výberového konania. Píše web 1.pluska.sk.

Jánoš nielenže nespĺňa žiadne kritériá, ktoré agrorezort vyžaduje od šéfa PPA v rámci výberového konania, ale je aj vo vážnom konflikte záujmov, keďže jeho firma je poberateľom poľnohospodárskych priamych platieb, dodala hovorkyňa strany HLAS.

"Mičovský bol pozitívny, vláda má byť v karanténe. A na doživotie," tvrdí Harabin
Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský má koronavírus. Informovali sme vás o tom len nedávno. Štefan Harabin je preto presvedčený, že celá vláda by mala byť v karanténe. A najlepšie na doživotie. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Michal Filek


Jaroslav Jánoš bol vymenovaný do funkcie generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry  iba na určitý čas - do ukončenia výberového konania, ktoré sa uskutoční v druhej polovici januára 2021. Upozornila Anežka Šrojta Hrdá, hovorkyňa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v reakcii na vyjadrenia mimoparlamentnej strany Hlas-SD.

Šrojta Hrdá avizovala, že nového generálneho riaditeľa bude vyberať odborná komisia, ktorej členovia budú dopredu zverejnení. Výber kandidátov bude môcť verejnosť sledovať prostredníctvom online prenosu.
Pripomenula, že MPRV SR informovalo verejnosť o novom dočasnom generálnom riaditeľovi PPA Jánošovi, ktorý je zamestnancom PPA, na konci novembra.

Mičovský má na ministerstve človeka, ktorý je spájaný s kauzou Dobytkár
Danajské dary bývalého vedenia rezortu Mičovskému ochromujú funkčnosť ministerstva Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Ivan Brožík