Ministri ukázali, že nimi nariadené antigénové testovanie je neúčinné
19 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Matematik Kollár vyhlásil, že vláda dala najlepší príklad, že testovanie antigénovými testami nedokáže zastaviť šírenie vírusu. 


Lepší príklad, prečo plošné testovanie antigénovými testami nedokáže zastaviť šírenie vírusu a potrebujeme momentálne skutočne tvrdý lockdown (osobný alebo vynútený opatreniami), sa inak ako na členoch vlády vymyslieť nedá. Tvrdí podľa portálu parlamentnelisty.sk matematik Richard Kollár.

Na sociálnej sieti poukazuje matematik na paradox, ako sa priamo na ministroch ukázalo, že antigénové testovanie je v boji proti covid-19 neúčinné.

"Jaroslav Naď, kapitán vylodenia v Normandii, ktorý mi takmer osobne pred nedávnom na tlačovke vysvetľoval, ako je tento test skoro 100 percentný, ako neviem čítať príbalový leták, a ako tento test zachytáva všetkých infekčných, tak práve on mal negatívny antigénový test dnes ráno o 6:00." Pripomína Kollár. (Pozn. red HD - popoludní už bol Naď v karanténe a na sociálnej sieti informoval o "nie príjemných symptómoch.)

Jozef Marec: za prudký nárast pozitívnych môže celoplošné testovanie
10 | 12 | 2020 | Petra Demková


"A teraz len uvidíme, ako to naozaj funguje, v priamom prenose. Konečne budeme mať na Slovensku výborne zmapovanú superšíriteľskú udalosť." Píše matematik Kollár.

A Kollár pokračuje: O falošnej pozitivite hovorilo testovanie v Rakúsku, o falošnej negativite testovanie medzi členmi slovenskej vlády a jej ochranky. Len dúfam, že tie antigény boli SD Biosensor a nie Abbott. To by bolo ešte horšie ako si sám myslím. Skutočná irónia osudu. A možno bude ešte viac dokonalá, keďže nemenovaný člen vlády asi tiež nenosil rúško ani v interiéri." Kollár však praje členom vlády, aby sa ich zdravia koronavírus dotkol čo najmenej.

"Držím palce aj Borisovi Kollárovi, lebo môže byť špecificky ohrozený viac. Nepochybujem o tom, že všetci z nich úprimne chcú, aby sme prešli touto krízou ako krajina čo najlepšie. Len občas robia rozhodnutia, ktoré sú veľmi ďaleko od ideálnych a tých, ktorí na to oprávnene upozorňujú hanobia."

Ďalšia blamáž: EK odmietla Matovičove plošné testovanie
"Mali sme byť vzorom minimálne pre EÚ, sme na smiech pred celým svetom.", píše europoslanec Milan Uhrík Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič