Írski lekári musia ošetrovať pacientov v sanitkách. Nemajú voľné lôžka
19 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Lekári z nemocnice v Severnom Írsku, kde sa v súčasnosti nenachádzajú žiadne voľné lôžka, začali ošetrovať pacientov v zadnej časti sanitiek na parkovisku, informuje portál RT.


Severné Írsko je svedkom prudkého nárastu prípadov Covid-19 po tom, čo minulý týždeň upustilo od bezpečnostných opatrení. Podľa miestnych úradov kapacita nemocníc v regióne dosiahla v utorok 104 percent.

Fronty sanitiek boli zaznamenané pred pohotovostnými oddeleniami po celej krajine, najhoršia situácia bola v okresoch Mid a East Antrim.

Pred nemocnicou Antrim Area sa objavil rad viac ako desiatok sanitiek, ktoré mali po celý čas zapnuté motory, aby udržali pacientov v teple.



"Poskytujeme starostlivosť na parkovisku," potvrdila pre BBC Radio Ulster Magowanová, riaditeľka spoločnosti Northern Health and Social Care Trust, ktorá prevádzkuje miestne nemocnice.

„Lekári ošetrujú chorých pacientov v zadnej časti sanitiek, pretože v nemocnici nie je žiadny priestor,“ uviedla.

„Nikdy v živote som nič také nevidela," dodala Magowanová, pričom trvala na tom, že pacienti sú vo vnútri sanitiek „v bezpečí".

Kombinácia Sputniku V s vakcínou AstraZeneca by mala vytvoriť dlhotrvajúcu imunitu
AstraZeneca, britský výrobca liekov, ktorý spolupracuje s Oxfordskou univerzitou na vývoji vakcíny proti Covid-19, plánuje spolupracovať s vývojármi ruskej vakcíny Sputnik V na výskume kombinovanej očkovacej látky, informuje portál Business... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Marek Molnár