Hlas-SD konečne zverejnil mená svojich „mecenášov“. Tým najväčším je Pellegrini
19 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pri zakladaní a najmä registrovaní novej strany Hlad-SD jeho neskorší predseda Peter Pellegrini sľuboval, že jej financovanie bude transparentné a najmä bez mecenášov. Jej financmajster Peter Žiga to zobral doslovne, a do strany nedal ani cent!


Peter Pellegrini sa síce dušoval, že za ich stranou žiadni oligarchovia nebudú, a že ich financovanie bude transparentné, napokon ale až včera „pustil perie“ a zverejnil mená tých, ktorí do strany vložili peniaze. Zvláštne však je, že sú tam najmä samotní straníci, pričom meno Petra Žigu, prebehlíka zo strany Smer-SD, ktorý stranu spolu s Petrom Pellegrinim zakladal, tam chýba. Zvláštne najmä z toho dôvodu, že práve on má byť tým, ktorý mal financovanie Hlasu-SD pod palcom, informuje portál aktuality.sk.
Pellegrini dal dvadsať tisíc, Žiga ani cent!

Najväčším „mecenášom“ novej strany tak má byť, podľa zverejnených údajov,  jej predseda Peter Pellegrini, ktorý jej venoval 20-tisíc eur. Polovičnou sumou do straníckej kasičky prispeli Denisa Saková, Richard Raši a Erik Tomáš, ale s rovnakou sumou sa pochlapil napríklad aj generálny manažér Matúš Šutaj Eštok. Poslanci Peter Kmec, Ľubica Laššáková, Róbert Puci, Ján Blcháč a Ján Ferenčák zhodne venovali Hlasu-SD po 7 000 eur. Peter Kalivoda, bývalý asistent Martina Glváča sa na financovaní Hlasu-SD podieľa čiastkou 3000 eur.

„Chceme ísť naozaj od začiatku veľmi transparentne, pretože vnímam komentáre, že bohviekto stojí v pozadí - no nestojí nikto,“ tvrdil líder Hlasu-SD ešte v lete, no stalo sa tak ale až teraz. Denník N pritom už upozornil na to, že Pellegrini sľuboval zverejniť údaje o financovaní jeho strany hneď, ako získajú IČO, čo sa pritom stalo už 11. septembra, dodáva na záver portá aktuality.sk.

Parlamentné voľby by v decembri vyhral Hlas-SD pred OĽANO a SaS
Ak by sa parlamentné voľby konali v decembri, ich víťazom by sa stala strana Hlas-SD so ziskom 22 percent hlasov. Druhé miesto by obsadilo hnutie OĽANO (14 percent) pred SaS (13,4 percenta). Vyplýva to z prieskumu, ktorý od 6. do 11. decembra... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | tasr