Chmelár: Aj keď Matovič nie je spôsobilý viesť štát, zostaňme hlavne ľuďmi
19 | 12 | 2020 I Michal Filek

Jeden z najväčších kritikov Igora Matoviča, Eduard Chmelár, sa zamyslel nad tým, kde sa v ľuďoch berú komentáre, ktoré chorému premiérovi želajú smrť. "Hoci je jasné, že by mal predseda vlády odísť, zostaňme prosím hlavne ľuďmi," povedal a zaželal mu ľahký priebeh infekcie. 


Od rána, podľa Blahu, zaplavovali včera internet škodoradostné reakcie na ohlásenú chorobu premiéra. Niektorí ju spochybňujú a klebetia, že sa lieči na psychiatrickej klinike, iní mu želajú smrť, označujú to za božiu prozreteľnosť, karmu a dúfajú, že bude trpieť...





"Poviem na rovinu, že tieto prejavy sú mi vrcholne odporné a rozmýšľam nad tým, kedy sa z nás stali takéto neľudské beštie a v čom sme lepší ako tí nenávidení politici, keď sa takto úboho správame. Aj keby sa Igor Matovič liečil na psychiatrii, duševné choroby si zaslúžia rešpekt. Tak ako nie je hanbou ísť k neurológovi, gynekológovi alebo dermatológovi, nemali by sa stigmatizovať ani ľudia s duševnými poruchami. Tým skôr, že v dnešnej civilizácii sa rozmáhajú ako povodeň," píše Chmelár.


„Ak Matoviča nie je samovrah, nemal by sa liečiť podľa odporúčaní Krajčiho,“ tvrdí Mesík
Informácia, že premiér Igor Matovič má koronavírus mnohých určite prekvapila, iní to, vzhľadom na jeho predchádzajúce vyjadrenia, zobrali ako nepodarený žart, a to aj v spojitosti s ministrom zdravotníctva, ktorý zostal preventívne doma... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.




Problém Igora Matoviča vraj nie je v tom, že trpí psychickými problémami, ale že nie je spôsobilý viesť štát. "Preto nabádam na jeho demisiu, ktorá by pomohla nielen štátu, ale aj jemu samému. Vytvorme mu preto radšej predpoklady na to, aby sa mohol slobodne a správne rozhodnúť."






Premiér včera uverejnil na sociálnej sieti nezvyčajne zmierlivý a pokorný status. Bez svojho typického obviňovania sa občanom ospravedlnil, priznal, že už nevládze a že sa pohybuje ako slon v porceláne a poprosil všetkých, aby mu pomohli zvládnuť dramaticky sa zhoršujúcu situáciu.






"Ja viem, že mu to dlho nevydrží (edit: nevydržalo), ale keby sa takto správal v posledných mesiacoch, som presvedčený, že veľa vecí by bolo inak a veľa ľudí by vážnosť situácie pochopilo. Dnes je už však neskoro. Igor Matovič ako premiér je nedôveryhodný a stratil všetku autoritu na presadenie potrebných rozhodnutí. Je čas odísť. A my, prosím, zostaňme ľuďmi. V tejto chvíli dávam politiku bokom. Pán premiér, želám vám skoré uzdravenie a ľahký priebeh infekcie."




Blaha: Matovič si predstavuje, že je Statočné srdce, ale statočne mu kvapká na karbid
Ľuboš Blaha večer na svojom statuse zareagoval na Igora Matoviča, ktorý sám chorý na COVID-19 vyhlásil, že by svoj život položil za tisícky iných. "Ja len, že mať takéto hrdinské výroky v situácii, keď vieš, že žiadne hrdinstvo ani pri najlepšej... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Michal Filek