„Ak Matoviča nie je samovrah, nemal by sa liečiť podľa odporúčaní Krajčiho,“ tvrdí Mesík
19 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Informácia, že premiér Igor Matovič má koronavírus mnohých určite prekvapila, iní to, vzhľadom na jeho predchádzajúce vyjadrenia, zobrali ako nepodarený žart, a to aj v spojitosti s ministrom zdravotníctva, ktorý zostal preventívne doma tiež.


Jedným z tých, ktorí správu o Matovičovom zdravotnom stave až tak vážne neberú, je aj analytik globálnych rizík Juraj Mesík. „Ak Matoviča už život a premiérovanie omrzelo, môže si liečiť COVID-19 aj podľa oficiálnych odporučení Ministerstva zdravotníctva,“ povedal pre ParlamentneListy.sk Mesík. Čo tým teda vlastne myslel, a ako by teda mal, podľa neho, premiér postupovať?
Koronavírus síce neželá nikomu, na úkor premiéra ale použil čierny humor

Juraj Mesík patrí medzi tých, ktorí dlhodobo kritizuje vládu za neefektívne antigénové testovanie, ale aj za používanie 2000 eurového remdesiviru v nemocniciach, hoci ten je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie nielenže neúčinný, ale možno aj kontraproduktívny. Mesík vyhlasuje aj to, že sa netreba spoliehať na očkovanie, ale sústrediť sa na lacný liek, o ktorom sa vo svete v štúdiách uvádza, že zaberá na koronavírus. Tým liekom má byť invermectin.

„Premiéra by mal predsa liečiť sám minister Krajčí, ktorý je lekárom. Či nie?“ pokúsil sa o vtip Mesík a vzápätí dodal: „Neželám koronavírus nikomu. Ja fakt neviem, v akom klinickom stave súčasný premiér je, ani aké má laboratórne parametre, takže sa môžem vyjadriť len veľmi orientačne. Ak je len v ľahkom stave a nie je samovrah, nemal by postupovať podľa odporúčaní Ministerstva zdravotníctva a neliečiť sa, čo je po celý čas epidémie oficiálne odporúčanie ministerstva pre ľahké prípady COVID- 19. Určite mu neuškodí, ak si dá hneď na začiatok solídne dávky vitamínu D a zinku. Solídne znamená aspoň 10 000 IU vitamínu D a 100 mg zinku, ideálne s quercetínom alebo zeleným čajom. Ak nevie, akú má hladinu vitamínu D v krvi, nech si ju dá skontrolovať, ak ju má pod 50 nmol/l, nech svojho lekára požiada o podanie kalcifediolu,“ radí analytik Matovičovi.

Liek proti Covidu existuje už dlho a funguje!, tvrdí Mesík
“Nie vakcína, ktorá možno príde niekedy na jar, ale liečba rozhodne o tom, či tu budú nielen cez Vianoce, ale aj po celý január, február, marec aj apríl zbytočne zomierať stovky a tisícky ľudí,” hovorí odborník s medicínskym vzdelaním Juraj... Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Prevzatý článok / Ivan Brožík

Matovič si o liek, ktorý u nás nemáme, môže zažiadať diplomatickou poštou

„Ak nemá poruchu zrážania krvi a neberie aspirín, nech si nasadí aspoň 100 mg denne, možno aj viac. Ak má ťažší klinický stav a chce prežiť, nech sa svojho lekára spýta, či má dôkladne naštudované protokoly MATH+ a I-MASK a ak nie, nech si ich naštuduje. Ak ho ale už život a post premiéra omrzeli, môže postupovať aj podľa oficiálnych odporučení Ministerstva zdravotníctva,“ končí trochu sarkasticky svoje odporúčania Mesík.

Jeho rady pre Matoviča vyznieva ako čierny anglický humor aj preto, že na Slovensku sa liek ivermectin, ktorý je súčasťou protokolu I-MASK zohnať nedá. „Premiér určite môže zavolať veľvyslancovi do Paríža, Amsterdamu alebo ešte lepšie do Dillí alebo Pekingu, nech mu ho najbližším lietadlom pošlú v diplomatickej pošte,“ dodáva pre portál parlamentnelisty.sk analytik globálnych rizík Juraj Mesík.

Šokujúce: Životy mnohých Slovákov s COVID-19 by zachránili lacné lieky, tvrdí Juraj Mesík
Zaujímavé tvrdenia analytika globálnych trendov a rizík, ktorý pri slovách o liečbe ochorenia na koronavírus tvrdí: Zlyhal rezort zdravotníctva! Čítať ďalej
21 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.