Nazvať koaličného partnera idiotom je ďaleko za všetkými čiarami, ktoré tu doteraz boli
18 | 12 | 2020 I Ivan Brožík
"Matovičovo nadávanie Sulíkovi je jeho osobný defekt, emocionálna labilita," hodnotí výzvu predsedu vlády smerom k ministrovi hospodárstva politológ z Vysokej školy politických a spoločenských vied v Kutnej Hore Tomáš Koziak. Pripomeňme, že Matovič označil Sulíka za idiota a vyzval ho, aby do Vianoc odstúpil. 

"Konflikt v koalícii sa vyostruje. Ide o najtvrdšie slová zo strany predsedu vlády voči svojmu podpredsedovi a ministrovi hospodárstva. Nazvať svojho koaličného partnera idiotom je ďaleko za všetkými čiarami, ktoré tu doteraz boli. A ani vyzývanie k odstúpeniu sme tu ešte nemali."  Hovorí pre parlamentnelisty.sk politológ Tomáš Koziak.

Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám? Bráni mu v tom jeho zákernosť, hovorí exminister
Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám a nepoverí nákupom AG testov svojich ľudí, najlepšie Krajčiho? Bráni mu v tom jeho zákernosť," napísal na sociálnej sieti bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Michal Filek


"Je to znakom nevyrovnanosti Igora Matoviča ako človeka, jeho emočnou labilitou. Navyše mu tečú nervy z toho, že jeho plošné testovanie sa v rámci koalície nestretlo s takým pochopením, ako by chcel. Čísla nakazených rastú a tým aj to, ako je braný na zodpovednosť ako predseda vlády. Jeho komunikácia sa nestretáva s pochopením nielen u širokej skupiny ľudí, ale ani u najpopulárnejšieho politika u nás, pani prezidentky. A ani zo súčasných preferencií OĽaNO mu zrejme dobre nie je. Časť voličov mu preberá SaS – Sulík vie, že keď provokuje premiéra mäkšími opatreniami, tak mu rastú preferencie." hodnotí politológ Matovičovo správanie sa.

Tomáš Koziak upozorňuje na dominantný Matovičov nedostatok - "chýba mu hlavne profesionálna komunikácia. Od predsedu vlády očakávame komunikáciu, ktorá bude racionálna, múdra, uveriteľná pre širokú skupinu ľudí. Komunikácia v čase opatrení musí byť sofistikovaná, profesionálna. Keby ju zobrali do rúk profesionáli, tak by ju navrhli na mesiace dopredu, vrátane starostlivo vybraných slov, ktoré sa majú použiť. To by mal byť štandard pre vládu v takejto zlej situácii. Dôsledky nezvládnutej komunikácie sú zlé nielen pre krajinu, ale aj pre preferencie vládnych strán. Krajiny, kde vlády vládnu na profesionálnych základoch v komunikácii, sú na tom z tohto pohľadu lepšie."

„Matovič nezvláda svoju funkciu a hrá hazardnú hru,“ tvrdí politologička Žúborová
Spory medzi premiérom a ministrom hospodárstva sa stupňujú z oboch strán. A to až natoľko, že verejnosť sa pýta, kto z týchto dvoch kohútov by mal pomyselné bojisko opustiť. Politologička v tom má síce jasno, jej slová ale premiéra určite... Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.