Matovič chce, aby dal Sulík demisiu. Rozplakal sa v priamom prenose
17 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Premiér Igor Matovič dnes v diskusnej relácii rádia Expres, Na živo s Braňom Závodským, vyzval ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby podal demisiu.


Matovič bol v diskusii veľmi emotívny a počas rozhovoru sa dokonca rozplakal, keď vysvetľoval dôvod svojej výzvy na adresu Sulíka. Vytýka mu neobstaranie testov a nesúhlasné názory na riadenie boja proti koronakríze. „Samozrejme, že je to na jeho demisiu a bol by som veľmi rád, keby ju podal ešte do Vianoc,“ povedal Matovič.

Premiér nazval Sulíka idiotom, ktorý nedokáže nakúpiť testy. "On sa ani nepokúsil, chápete, on sa ani nepokúsil... lebo jemu sú tie životy a zdravie ľudí ukradnuté. Už to musím povedať, chápete to?" vyplakával premiér.

"Strana SaS neprišla do vlády vyplakávať, ale tvrdo pracovať, aby presadila čo najviac zo svojho programu. Slovensko má teraz väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Igora Matoviča," zareagoval na Matovičove vaplakávanie pre TASR priamo Sulík.

Sulík už skôr vysvetľoval, že testy ešte nenakúpil, lebo mu z ministerstva zdravotníctva prišlo správne zadanie až na piaty raz. A to až po tom, čo si písal listy s premiérom.

Sulík už v minulosti vyzval Matoviča, aby boj s pandémiou zveril do rúk niektorému z odborníkov a aby sa sám vzdal tejto úlohy. Podľa neho ju totiž nezvláda. „Niekoho by si mohol premiér vybrať a tomu to zveriť. Tento manažér by mal byť zodpovedný za koordináciu protipandemických opatrení,“ skonštatoval vtedy Sulík. V čom však podľa neho Matovič zlyhal, nekonkretizoval. Chcel si to s ním vyjasniť osobne a nechcel to riešiť cez médiá. Sulík tvrdil, že Slovensku chýba logický a predvídateľný pandemický plán.

PRIESKUM: Sulík v popularite dobehol Pellegriniho. Matovič a Kollár padajú
Najdôveryhodnejšou spomedzi slovenských politikov je prezidentka SR Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 63 percent a nedôveruje 35 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 18. do 25.... Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR