Cigániková vyzýva hlavného hygienika, aby nariadil testovanie aj v kostoloch
17 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič


Poslankyňa NRSR Jana Bitó-Cigániková (SaS) považuje výnimky pre kostoly za bezohľadné a nespravodlivé. Reagovala tak na politickú kampaň koaličnej poslankyne Anny Záborskej (OĽaNO) 


Anna Záborská sa na Facebooku pochválila, že kostoly dostali výnimku z lockdownu. Cigánikova to však považuje za "nezodpovedné a nechutné".



"Súhlasím s nevyhnutnosťou lockdownu, pretože situácia je vážna." píše Cigániková, "ale nijako sa nedá vysvetliť ľuďom, prečo nesmú kompletné rodiny spolu tráviť sviatky, ale do kostola smú ísť ohrozené skupiny dôchodcov bez testu. Kam až siaha lobing cirkvi? Veď tí ľudia na to môžu doplatiť životom a zdravím. Považujem to za bezohľadné a nespravodlivé."


Cigániková zároveň obviňuje Záborskú, že si na tom robí platenú politickú kampaň. "Navyše je veľmi nebezpečné, ak sa bezohľadnosť snúbi s nezodpovednosťou. Motivovať teraz ľudí, navyše najviac ohrozené skupiny, združovať sa kdekoľvek vrátane kostolov a ešte si na tom robiť platenú politickú kampaň, je nezodpovedné, pani kolegyňa Záborská. Nezodpovedné a nechutné." uzatvára Cigániková.



Matovič podľa Pellegriniho už rezignoval
Slovensko oddnes nemá predsedu vlády. Igor Matovič rezignoval na svoje povinnosti, nedokázal sa pozrieť ľuďom do očí a utiekol od zodpovednosti za ďalší vývoj pandémie, píše Peter Pellegrini vo svojom statuse na Facebooku. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič