Fico opäť vykopal vojnovú sekeru: “Chaos, neprofesionalita, urážky ľudí!“ vyčíta vláde
16 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Robert Fico akoby chcel naznačiť, že on a jeho strana, hoci im výrazne klesli preferencie, ešte nie sú mŕtvi. Aj teraz sa na tlačovej besede pustil do vlády Igora Matoviča, ktorý, podľa neho, nezvláda už vôbec nič.


Fico aj so svojimi spolustraníkmi zo Smeru-SD vyzval vládu, aby si poriadne premyslela svoje kroky! Smerákom podľa ich predsedu prekážajú najbližšie chystané opatrenia, a preto dvíhajú varovný prst nad ministrami a premiérom, informuje portál 1.pluska.sk.
Zvláštne, Fico tentoraz ľudí nenabáda k neposlušnosti

Na tlačovke Smeru k neotvoreniu mimoriadnej schôdze, ktorú si strana zverejnila aj na sociálnej sieti, bol Robert Fico, ako vždy, pomerne konkrétny, a najmä ostrý. „Pozerajúc sa na vládu Igora Matoviča by Smer-SD mohol vyskakovať od radosti. Chaos, neprofesionalita, urážky ľudí,“ pomenoval Fico hneď v úvode tie veci, s ktorými Smer nesúhlasí. Paradoxne sa líder strany, ktorá v ostatných parlamentných voľbách utŕžila porážku, následne ohradil, že tentoraz nechcú vláde nič vyčítať, ale požiadať ju o pomoc. „Nikoho nechceme vyzývať k neposlušnosti ani nerešpektovaniu zákonov,“ povedal Fico dosť prekvapivo. Smer však podľa neho žiada, aby sa v najbližších rozhodnutiach smerujúcich k uzatvoreniu krajiny počas sviatkov správala racionálne.



Vládna koalícia urobila z väzby politický a mučiaci nástroj, tvrdí Fico
Vládna koalícia spravila z väzby politický a mučiaci nástroj. Vyhlásil to predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Reagoval tak na zranenie obvineného bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo väzbe v Prešove. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


„Nechápeme, čo je to za nezmysel natlačiť všetkých ľudí do obchodov, a potom im povedať, možno už zajtra alebo v pondelok už stačilo a teraz choďte domov, kde môžete tou pandémiou nakaziť rodinu,“ načrtol Fico možný predvianočný scenár v preplnených obchodoch. „Čím nezmyselnejšie a represívnejšie budú opatrenia voči ľuďom, tým výraznejšia bude reakcia ľudí,“ povedal Fico s tým, že ľudia podľa neho budú pokyny vlády ignorovať, no zároveň ich nevyzýva k neposlušnosti. Smer pritom často vyzýval vládu k neprijatiu prísnych opatrení počas zhoršujúcej sa pandemickej situácie, dodáva v závere portál 1.pluska.sk.

Robert Fico očakáva novú vládu už na jar
Šéf Smeru vyhlásil, že nová vláda môže prísť vzhľadom na dianie vo vládnej koalícii veľmi rýchlo. Všimol si to portál hnonline.sk. Zároveň Fico na tlačovej konferencii uviedol, že celý smerácky klub hlasoval proti rozpočtu, lebo je to podľa nich... Čítať ďalej
10 | 12 | 2020 | Michal Filek