Fico: "Keď skončí táto vláda, budú aj iní kajúcnici. Vyzývam Žilinku, aby preveril uvalené väzby"
15 | 12 | 2020 I Michal Filek

Robert Fico počas tlačovej konferencie vyzval vládu, aby neprijímala opatrenia, ktoré budú pretrhávať rodinné väzby a vyvolávať antipatiu verejnosti. Vyzval tiež na dobrovoľnosť očkovania, ku ktorému by mala byť alternatíva mať možnosť sa pravidelne testovať PCR testami. Naostatok vyzval generálneho prokurátora, aby preveril zákonnosť väzieb, ktoré boli uvalené na politickú objednávku vlády a z ktorých je 85% neoprávnených.


"Nemali by sa prijímať opatrenia, ktoré by mali pretrhávať rodinné väzby, ale zároveň vyvolávajú antipatiu verejnosti. Vláda a štát za vládnutia Igora Matoviča úplne stratili autoritu. Máme krajiny, ako Taliansko, kde je premiér obľúbený a ľudia mu ďakujú a máme krajiny, ako Slovensko, kde Igor Matovič nemôže vyjsť na ulicu. Chceme varovať vládu, že čím nezmyselnejšie a represívnejšie budú opatrenia, tým skôr ich ľudia nebudú rešpektovať. Nevyzývame k žiadnej neposlušnosti. Boli by sme radi, keby sa dodržiavali opatrenia, pokiaľ ide o hygienu a nosenie rúšok, ale nemôžem rešpektovať opatrenia, ktoré sú hlúposti," uviedol Robert Fico počas tlačovej konferencie.

Ďalšia výzva, ktorú adresoval vláde, sa týka očkovania, ktoré by malo byť pre všetkých dobrovoľné. "Očkovanie a prístup k očkovaniu môže byť ďalší dôvod na konflikt v spoločnosti. Ak niekto vysloví iný názor, ako ten, že sa treba dať očkovať, je okamžite stavaný na okraj, je ostrakizovaný. Musí byť iná alternatíva. Buď dobrovoľné očkovanie na základe informácií, alebo alternatíva PCR testov. Akonáhle bude odo mňa nieto vyžadovať, že musím niečo predložiť, tak dám prednosť PCR testu. Slobodná voľba, to je základ demokracie," povedal predseda SMER-u.

Danko radí Naďovi: „Nezabúdajte, kto seje vietor, jedného dňa zožne búrku!“
Opätovným zvolením do predsedníckej funkcie v SNS akoby Andrej Danko ožil a nevynechá žiadnu príležitosť aby si do niekoho z vládnej koalície rypol. A je mu jedno, kto to je, a tak mu teraz „padol do oka“ minister obrany Jaroslav... Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Poslednú výzvu adresoval bývalý predseda vlády novému generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Konkrétne ho vyzval k tomu, aby okamžite preveril všetky udelené väzby ľuďom, o ktorých je presvedčený, že boli na politickú objednávku Igora Matoviča a jeho vlády.

"My tvrdíme, že 85% tých ľudí je tam neoprávnene, nemajú tam čo robiť. Je to rozklad právneho štátu. Podpredseda vlády Sulík, aj poslankyňa Cigáiková chváli Matoviča za to, že ľudia sedia vo väzbe a ako to tu dobre čistí a nech v tom len pokračuje. Matovič dáva statusy pol hodiny pred policajným zásahom. Ako je to možné? On koordinuje policajné zásahy? Je to mimoriadne nebezpečné, ak koalícia používa na boj s opozíciou policajné zásahy," uviedol Fico.

Podľa neho je táto vláda len epizóda, ktorá o chvíľu skončí. "A keď skončí táto vláda, budú aj iní kajúcnici," dodal Robert Fico.

Podľa analytika Žitného sa Lučanský nemohol zraniť sám
Milan Lučanský si nemohol zranenia vo väzbe spôsobiť sám, uvádza pre denník Pravda bezpečnostný analytik Milan Žitný. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020