U Kollára na Donovaloch sa lyžovalo, rozostupy ľudia ignorovali
14 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Stredisko Donovaly, ktoré patrí šéfovi parlamentu Borisovi Kollárovi, začalo s lyžiarskou sezónou už na začiatku decembra. Mnohým sa to síce nepáčilo, no on sám dával záruku, že všetko bude tak, ako podľa nariadení krízového štábu a pandemickej komisie má byť. Malo, ale nebolo.


Lyžiari, ktorí prišli na svahy v Donovaloch akoby nebrali do úvahy, že všade naokolo láme pandémia koronavírusu rekordy a denné nárasty pozitívnych sú alarmujúce. A to až natoľko, že Slovensku hrozí ešte pred Vianocami tvrdý lockdown, informuje portál somzena.sk.
Lyžiari dvojmetrové odstupy nedodržiavali

Ešte v piatok minister zdravotníctva Marek Krajčí povedal, že „situácia na Slovensku je veľmi vážna, za posledný týždeň došlo k výraznému zhoršeniu, sme svedkami reťazového šírenia infekcie,“ a že na Slovensku bude vyhlásený tvrdý lockdown so zákazom vychádzania, rovnako ako tomu bolo počas Veľkej noci. S rozhodnutím sa vraj čaká na predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý sa v čase zasadnutia pandemickej komisie nachádzal na summite v Bruseli.

Pravidlá na lyžiarskych svahoch zatiaľ ešte vyjasnené nie sú, a tak sa mnohí Slováci rozhodli využiť možno posledný víkend na svahu pred tým, ako vláda zatvorí aj lyžiarske strediská. Na Donovaloch sa v sobotu od rána predlžovali rady na vlek a žiadne dvojmetrové odstupy tam veru neboli. Informovala o tom stránka Zomri na Facebooku, ktorá zverejnila aj živý prenos z miesta plného nezodpovedných ľudí.



Čo nie je zakázané, to je dovolené! K lyžovačke na Donovaloch sa pridala aj Jasná
Neexistujúce nariadenie o lyžovačkách a lyžiarskych strediskách využili na Donovaloch, kde včera spustili lyžovačku. Napriek protestom mnohých Slovákov sa k nim dnes pridáva aj stredisko v Jasnej. Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Najskôr vďaka, po kritike stiahnutie statusu

Na facebookovej stránke Zomri sa v sobotu 12. decembra objavila aktuálna fotografia z lyžiarskeho strediska na Donovaloch, kde sa v tesnom zástupe hemžia Slováci čakajúc na vlek. Dlhé rady mapuje aj live kamerový záznam, z ktorého jasne vidieť, že dvojmetrové rozostupy nedodržiaval asi žiadny z prítomných lyžiarov a väčšina bola od seba maximálne na vzdialenosť lyží. K celej situácii sa síce najskôr vyjadril aj majiteľ strediska Boris Kollár, ktorý sa návštevníkom poďakoval za dodržiavanie bezpečnostných opatrení, lenže po hrubých reakciách sledovateľov príspevok zo stránky stiahol, uvádza v závere portál somzena.sk.

Donovaly ako prvé spustili lyžiarsku sezónu! Problém s tým už nemá ani minister
Tak predsa sa u nás lyžuje! Prvým miestom, kde sa to dnes dalo, boli Donovaly. A vyzerá to tak, že lyžovačka tam bude aj celý víkend. Pridá sa ešte niekto? Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.