Problémy pre truhlu a veniec pred Matovičovým domom? Polícia už zbiera videá
11 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Nespokojnosť s vládnutím premiéra Matoviča nedali najavo ľudia iba počas protestov v októbri a na 17. novembra v Bratislave, ale aj priamo pred jeho trnavským domom. A práve týmto protestom sa už zaoberá aj Okresný úrad.


Trnavský Okresný úrad vykonáva objasňovanie podozrenia z priestupku, ktorého sa mali pravdepodobne dopustiť 28. novembra v Trnave účastníci protivládneho zhromaždenia. V tom čase totiž platil na Slovensku zákaz zhromažďovania nad šesť osôb, okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti. Podľa odhadu polície sa však na ulici, kde býva predseda vlády Igor Matovič, zhromaždilo asi 500 ľudí, píše portál noviny.sk.
Za priestupok protestujúcim pokuta až 1659 eur

Niektorí z prítomných protestujúcich priniesli pred premiérov dom drevenú truhlu a pohrebný veniec. Účastníci protestu žiadali odstúpenie Igora Matoviča, rečníci odmietali testovanie na ochorenie COVID-19, ako aj očkovanie proti tomuto ochoreniu. Policajti situáciu monitorovali, ale k žiadnemu incidentu počas zhromaždenia nedošlo. Medzi účastníkmi zhromaždenia boli aj poslanci Národnej rady Marián Kotleba, Miroslav Suja či europoslanec Milan Uhrík, všetci zo strany Kotleba – ĽSNS.

Účastníci protestu sú podozriví z priestupku podľa zákona o civilnej ochrane obyvateľstva, za čo im môže okresný úrad udeliť pokutu do 331 eur, za priestupok v čase mimoriadnej situácie do 1 659 eur. Okresný úrad v Trnave v súčasnosti zhromažďuje audiovizuálne záznamy z tohto podujatia, dodáva v závere portál noviny.sk.

Truhla pred Matovičovým domom? "Symbolizovala pohreb demokracie", tvrdí Mazurek
Mazurek nevníma truhlu na proteste pred domom premiéra ako vyhrážku: „Truhla symbolizovala pohreb demokracie, ktorú tu Matovič zničil.“ Nicholsonová označila demonštrantov za „ouce“. Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Petra Demková