„Pri páde Radičovej vlády hlasoval Matovič so Sulíkom, tak čo mu vyčíta?“ pýta sa Ľuboš Blaha
11 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Smerák Ľuboš Blaha si s obľubou kopne do premiéra vždy, keď sa to dá. Urobil tak aj teraz, počas jeho pracovnej návštevy v Bruseli. Staus, ktorým dal poslanec Národnej rady najavo, čo si myslí o jeho postoji ku krokom Poliakov a Maďarov, a aj o sporoch so Sulíkom, sa Matovičovi určite ľahko čítať nebude.


Na Igorovi Matovičovi nenechal Luboš Blaha nitku suchú ani tentokrát, keď sa vo svojom profile na sociálnej sieti venoval hneď viacerým otázkam. A hneď v úvode začal pekne zostra. „Vždy, keď je premiér Matovič v Bruseli, Slovensku hrozí medzinárodná hanba. A tak je to aj tentoraz. V minulosti strápňoval Slovensko slivkovým koláčom pre kancelárku, detinskými fotkami s hrncami a šteklivou angličtinou - van tajm, neks tajm, pamätáte,“ zhrnul podľa neho najväčšie faux pas premiéra.
Maďari a Poliaci obhájili národnú suverenitu, naša vláda je zbabelá

Blaha si v ďalších riadkoch všíma, že Slovensko sa nepostavilo k Maďarom a Poliakom v ich blokovaní dohody s EÚ o záchrannom pláne a európskom rozpočte. Blaha píše, že tentoraz je Matovičove šaškovanie, do ktorého „pribalil“ a ministra zahraničných vecí Korčoka, nebezpečnejšie. „Otočil sa chrbtom Poliakom a Maďarom, našim partnerom vo V4. Tí aj bez Matoviča a Korčoka dosiahli historické víťazstvo, k čomu im srdečne gratulujem - je však tragické, že ho dosiahli bez Slovenska. Po tejto diplomatickej facke by mal minister Korčok okamžite odstúpiť. Požiadavka našich susedov bola úplne logická - nechceli, aby sa európske peniaze podmieňovali tým, čo si o ich právnom štáte myslia politické orgány v Bruseli, háji našich susedov smerácky poslanec.

Maďari aj Poliaci podľa Blahu žiadali, aby o týchto veciach rozhodoval nepolitický a nezávislý súdny dvor. „To sa samozrejme nepáčilo západným štátom z Beneluxu, ktoré agresívne pretláčajú liberálnu agendu a Strednej Európe chcú vnucovať migráciu a slniečkarske hodnoty. Maďari a Poliaci obhájili národnú suverenitu a zastavili bohapusté vydieranie Bruselu. Európsky rozpočet je vďaka tomu odblokovaný aj bez straty slobody. Žiaľ, slovenská vláda sa ukázala ako neuveriteľne zbabelá a nezásadová,“ zhodnotil Ľuboš Blaha.



Blaha: Matovič týra ministra Grohlinga ako zvrátený chuligán, ktorý trhá nohy žabám
03 | 12 | 2020 | sefredaktor

Pri povalení Radičovej vlády nemá Matovič Sulíkovi čo vyčítať

Korčokova „kolenačková“ politika podľa neho neprináša výsledky. „Nielenže teraz Matovič pred partnermi vo V4 vyzerá ako zradca, ale je aj lúzer. Ak za toto Korčok neodstúpi, tak nemá žiadnu česť. V Strednej Európe Matovičovi a Sulíkovi už nikto inak nepovie ako - Judáš a Brutus,“ prikladá polienka pod oheň Blaha, ktorý vzápätí upriamuje pozornosť aj smerom k ministrovi hospodárstva. „Matovič zjavne zúri, a tak posiela z Bruselu nenávistné statusy proti Sulíkovi. Zvykli sme si. Sulík môže za mŕtvych, Sulík „burcuje nenávisť“, Sulík je „populista“ a tak ďalej. Už tie ich detinské výmeny nikoho nebavia. Nuda. Zívame,“ konštatuje smerácky poslanec.

„Najvtipnejší moment je však ten, keď Matovič vyčíta Sulíkovi, že povalil Radičovej vládu. Vraj „raz to už dokázal“. Len pripomeňme, že Matovič sa v rozhodujúcom hlasovaní o páde Radičovej vlády zachoval navlas tak isto ako Sulík. Obaja opustili parlamentnú sálu, a teda Radičovej vláda padla rovnako kvôli Sulíkovi, ako aj kvôli Matovičovi. Tí dvaja si fakt nemajú čo vyčítať. Vďaka obom sa Smer vrátil k moci - ak sme sa ešte nestihli poďakovať, tak ďakujeme, Igor ,“ neodpúšťa si uštipačnú poznámku Blaha.

Matovič je populista a fašista, napísal Blaha
Ficov verný poslanec Ľuboš Blaha si vo svojom najnovšom statuse znova zobral na mušku premiéra Matoviča. Tentoraz ho nazýva Ducem a píše, že je obohratý a tuctový populista a fašista. Podľa neho je totiž nákup 16 miliónov antigénových testov... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Michal Filek

Matovič so Sulíkom môžu za veľa zlého u nás, ale aj za zradu V4

A aby Matovič nezabudol, čo všetko podľa svojho politického soka porobil ten mu to ešte raz pripomína, no nezabúda pri tom ani na Sulíka. „Ja nechcem boriť Igorovi Matovičovi sebavedomie, ale ak niekto povalil Radičovej vládu, bol to on. Spolu so Sulíkom. A ak niekto dnes ničí Slovensko a môže za mŕtvych, je to on. Spolu so Sulíkom. A ak niekto zrádza V4, tak je to on. Spolu so Sulíkom, respektíve s jeho nominantom Korčokom,“ a v závere sa baví aj na premiérovi a jeho anglickom komentári. „Naposledy Matovič z Bruselu doniesol od kancelárky Merkelovej požehnanie na svoju celoplošnú špajchlovačku. To bolo van tajm. Čo príde neks tajm? S akou morovou ranou sa vráti na Slovensko teraz?“ píše Blaha, ktorý sa obracia aj na našich severných a južných susedov. „Priatelia z Poľska a Maďarska, prepáčte za nášho premiéra. Prepáčte za našu zbabelú vládu. A gratulujeme k víťazstvu!“

"Zastavme pandémiu nenávisti. Dajme dole Matoviča!", vyzýva Blaha
Na Slovensku je milióny nahnevaných a frustrovaných ľudí. Vláda im berie slobodu, ničí im živobytie, premiér im dennodenne nadáva, ponižuje ich, oberajú ich o budúcnosť, píše poslanec Blaha vo svojom statuse. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová