Sulík začal s nákupom testov, dorazia 7. januára. O lockdowne hovorí v najviac premorených okresoch
09 | 12 | 2020 I Michal Filek

Dnes zasadá vláda, ktorá definitívne rozhodne o tom, kedy a aký lockdown nás čaká. Pred zasadnutím predstúpil pred novinárov minister hospodárstva Richard Sulík. Zdôraznil, že je potrebná najmä oveľa väčšia predvídateľnosť ďalších krokov, ako tomu bolo doteraz. "Dnes lockdown, zajtra nie, takto to ísť nemôže," povedal. 


Sulík zároveď uviedol, že od pondelka začal s nákupom antigénových testov. Povedal, že zadanie dostal až v nedeľu, teda po 18 dňoch. Najskôr tak na Slovensku budú testy 7. januára, ak všetko pôjde dobre, napísal portál dennikn.sk. "Máme zásoby u armády aj v Štátnych hmotných rezervách.  Ide o nízko miliónové počty," citoval denník N Sulíka.

K tomu, či bude na Slovensku lockdow, sa Sulík vyjadril nasledovne: "Informácie sú zatiaľ tak neúplné, že sa neviem vyjadriť. Viem si predstaviť, že v tých najviac premorených okresoch bude lockdown. Momentálne však môžu byť kostoly otvorené všade, nielen v tých najviac zamorených okresoch, vlaky zadarmo sú zadarmo všade. Chceme znížiť mobilitu, takto to nemôže byť."

Ústredný krízový štáb má podľa Sulíka len poradný hlas. Záväzné bude rozhodnutie hlavného hygienika, alebo vlády. "Ja by som bol za to, aby sme mali nejaký plán. Aby tá miera predvídateľnosti bola vyššia. Takto to nefunguje dobre, veď to už vidíme z tých posledných troch mesiacov," uzavrel Sulík.

Opozícia pri téme očkovania vzácne jednotná - proti!
09 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.