Nedvěd dostal trest a pokutu. Pri derby urážal rozhodcu
09 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Bývalého slávneho českého futbalistu Pavla Nedvěda čaká dvojtýždňový oddych od funkcie podpredsedu Juventusu Turín. Trest si vyslúžil urážkami na rozhodcu počas  derby s FC Turín, informuje portál Nova.






Športový súd v utorok uložil bývalému českému záložníkovi trest 10 tisíc euro a zákaz vykonávania akejkoľvek činnosti spojené s fungovaním Talianskej futbalovej federácie do 21. decembra.

"V druhej polovici zápasu opakovane z tribúny častoval rozhodcu nevyberanými, urážajúcimi výrazmi," je voľný preklad oficiálneho verdiktu pre držiteľa Zlatej lopty Nedvěda.

Koniec Pavla Nedvěda v Juventuse? Zachrániť ho môže iba výhra v Lige majstrov!
Dni Pavla Nedvěda (47) v Juventuse sú údajne spočítané. Podľa talianskych médií chce klubový boss Andrea Agnelli (44) odvolať Nedvěda z funkcie viceprezidenta. Agnellimu údajne vadí, že Nedvěd priviedol do klubu kouča Maurizia Sarriho (61), pod... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Nedvěd však nebol jediný, kto popustil uzdu svojim vášniam. V protestoch ho nasledoval aj riaditeľ klubu Fabio Paratico, pre ktorého je to už tretí trest v tohtoročnej sezóne. V minulosti za podobné priestupky zaplatil už 25 tisíc euro. Tentoraz vyviazol bez pokuty, len so stopkou do 14. decembra.

Dvojicu z vedenia klubu doplnil náhradný brankár Carlo Pinsoglio, ktorý za hlasné protestovanie z lavičky dostal červenú kartu. Bol mu bol uložený trest vo forme stopky na jedno kolo a pokuta vo výške 5 tisíc eur. Trojica hriešnikov však nenadávala nadarmo. Juventus nakoniec v sobotňajšom derby prekonal turínskeho rivala FC 2:1.

UEFA začala vyšetrovanie rasistického incidentu v Paríži
Európska futbalová únia (UEFA) začala oficiálne vyšetrovanie incidentu, ktorý sa udial v utorňajšom zápase Ligy majstrov medzi Parížom St. Germain a Basaksehirom Istanbul. Duel H-skupiny prerušili za bezgólového stavu už po necelých 15 minútach po... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | tasr