Miliardársky synáčik prepískol študentský rozpočet. Utratil 50 miliónov dolárov
09 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Syn azerbajdžanského ruského miliardára tvrdí, že milióny dolárov, ktoré majú byť údajne podvodne ukryté pred jeho matkou, boli v skutočnosti stratené hrou na burze. A to všetko počas štúdia na London School of Economics, informuje portál RT.




Rodičia Temura Achmedova, Farkhad a Tatiana, sú uprostred finančnej bitky v najväčšom britskom rozvode. Matka syna obviňuje, že Temur sa sprisahal so svojím otcom, aby utajil rodinný majetok. Tatiana tvrdí, že jej syn dlží okolo 93 miliónov dolárov, čo je časť zo 604 miliónov, ktorý jej boli priznané po rozvode v roku 2016.

Temur však tvrdí, že hotovosť pred svojou matkou neskrýva, ale ako študent o tie peniaze prišiel počas hry na burze. Študuje v Londýne a hovorí, že denne obchodoval s 50 miliónmi dolárov, čo Achmedová nazvala „hazardom“.

"Ak si niekto povie, že tieto sumy sú astronomické, verte mi, že to nie je nič," uviedol Robert Levy, Temurov právnik. "Niektorí z mimoriadne bohatých rodičov dávajú svojim deťom nepredstaviteľné sumy. To robili aj Farkhad a Tatiana počas ich manželstva. Farkhad v tom pokračoval aj neskôr po rozvode.“

Na Vianoce preletí okolo Zeme asteroid. Hrozí nám niečo?
Počas vianočných sviatkov preletí okolo našej Zeme pomerne veľký asteroid s dĺžkou 123 m. Našťastie to však bude v pomerne bezpečnej vzdialenosti. Informuje portál imeteo.sk. Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Michal Filek


Dôkazy poskytnuté Tatianou tiež odhalili, že Temur dostal v Londýne byt v hodnote 29 miliónov libier a na 17 narodeniny mu bol darovaný Mercedes.

Posledný zvrat v prípade chaotického rozvodu nastal v pondelok po začatí súdneho konania proti Temurovi. Tatiana ho žaluje o všetok majetok, o ktorom sa domnieva, že skryl v mene jej bývalého manžela. Namiesto toho, aby sa minulý týždeň dostal pred súd, Temur utiekol do Moskvy.

Druhá strana rozvodového prípadu, Farkhad, má odhadované čisté imanie 1,4 miliardy dolárov. V roku 2012 predal svoje akcie sibírskeho producenta plynu Nortgas za 1,38 miliardy dolárov.

Orbán: Maďarsko a Poľsko majú šancu na úspech v spore o rozpočet EÚ
Maďarsko a Poľsko majú šancu na úspech v spore o rozpočet Európskej únie v záležitosti viazania vyplácania zdrojov Únie na systém podmienok právneho štátu, ak v nadchádzajúcich dňoch pôjde vývoj správnym smerom. Podľa agentúry MTI to v utorok večer... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | tasr