„Buďte ticho, Fiko volá!“, okríkol podľa Slobodníka na tajnej porade Bödör prítomných
09 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

O komande bývalých vysokopostavených policajtov, ktorým „velil“ Norbert Bödödor, sa toho už popísalo vskutku dosť, napriek tomu sa dostávajú na svetlo ďalšie a ďalšie historky o tom, ako to v tejto ich „organizácii“ fungovalo.


Tajomné schôdzky policajného komanda s jeho stvoriteľom, nitrianskym oligarchom Norbertom Bödörom, mali neraz sprevádzať prominentné telefonáty. Kým sa členovia Bödörovho komanda radili o manipulovaní káuz, ich bosovi Norbertovi Bödörovi mali volávať politické špičky. Podľa spolupracujúceho obvineného neboli len zo strany Smer, pretože telefonáty s Bödörom potvrdil aj Andrej Danko, uvádza portál aktuality.sk.
Komando okrem biznisu riešilo aj politické záležitosti

O telefonátoch politických špičiek porozprával vyšetrovateľom aj bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník, ktorý v kauze Očistec usvedčuje svojich bývalých kolegov, ale aj samého seba z korupcie a iných zločinov. Podľa Slobodníka Bödör neraz zobral do ruky vyzváňajúci telefón a ostatných okríkol: „Buďte ticho Fiko volá, alebo šéf, alebo Béla, alebo kapitán,“ vypovedal Slobodník. Menom Fiko zrejme narážal na predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, ktorý sám priznáva, že ho mnoho ľudí zvyklo volať šéf. Bélom zas skrátene volali predsedu bývalej koaličnej strany Most-Híd Bélu Bugára. Predsedu SNS Andreja Danka po kauze okolo jeho náhleho vojenského povýšenia skupina prezývala kapitán. Slobodník podľa tejto časti svojej výpovede nadobudol dojem, že komando na stretnutiach s Bödörom neriešilo len záujmy biznisových skupín, ale aj politické záležitosti.

Šéf národniarov potvrdil, že si s Bödörom volával. „Určite to bolo minimum telefonátov, vnímal som ho ako podnikateľa v oblasti bezpečnosti,“ reagoval Andrej Danko pre Aktuality.sk. V oblasti bezpečnosti však podniká otec oligarchu, teda majiteľ SBS Bonul Miroslav Bödör. Jeho syn sa ešte ako svedok pred Špecializovaným trestným súdom označil len za živnostníka. Danko ale odmietol, že by mal eminentný záujem u Bödöra niečo vybavovať. „Keď som riešil niečo s ním, mohlo to byť v súvislosti s SBS-kou. Alebo to bola taká tá debata, čo riešia chlapi medzi sebou. Mohlo sa stať, že mi volal. A ja som volal naspäť. A mohol mať nejakú otázku na mňa a ja som mu niečo odpovedal. Tak mi volalo X ľudí,“ uviedol Andrej Danko.

Kajúcnik Makó:„Noro Bödör chcel naj..ať Tiborovi Gašparovi!“
Zadržanie Ľudovíta Makóa sa ukázalo ako kľúčové pri rozkrývaní podozrení o kriminálnych praktikách v polícii na najvyšších miestach. Jeho výpovede dostali nielen do problémov, ale najmä za mreže ľudí, ktorí si ešte donedávna mysleli, že sú... Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Danko telefonáty s Bödörom priznáva Fico s Bugárom mlčia

Predseda SNS pre Aktuality.sk potvrdil, že sa s Bödörom aj stretol, naposledy asi tak pred 2,5 rokmi. V tom čase bola jeho strana vo vládnej koalícii so Smerom. „Ale my sme nemali nejaké pravidelné stretnutia a kontakty. Ja si nie som vedomý toho, že by som povedal niekedy, že stretneme sa vtedy, alebo tak často.“ Strana Smer na otázku, či Robert Fico volával s Norbertom Bödörom, zatiaľ neodpovedala, rovnako ako Béla Bugár, bývalý predseda Mostu-Híd. Investigatívne centrum Jána Kuciaka, ale prednedávnom zverejnilo informáciu, že Norbert Bödör zrejme minimálne dvakrát volal na linku Úradu vlády v čase, keď mu šéfoval Robert Fico. Volával na číslo, ktoré mala v tom čase pridelené Ficova asistentka Mária Trošková.

Bernard Slobodník pri výsluchu potvrdil, že na stretnutiach Bödörovho komanda sa hovorilo aj o politikoch z vtedajšej opozície. „Hovorilo sa aj o osobách z politického prostredia, ako je pán Matovič, Kiska, Kollár,“ spresnil. Na druhej strane mu ale mal Norbert Bödör s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom vytknúť, že jeho policajná zložka robí veľký rozruch so spisom Váhostav. Slobodníka mali žiadať o taký výsledok vyšetrovania, že na oligarchu a majiteľa Váhostavu Juraja Širokého, ani na jeho syna, nepadne tieň podozrenia a nebudú obvinení. „Pán Bödör mi dal obálku, čo zrejme boli finančné prostriedky, čo som následne, keď som odišiel z budovy, zistil, že sa tam nachádzajú peniaze vo výške 20-tisíc eur. Tie som si zobral a nevrátil som ich,“ priznal podľa portálu aktuality.sk pred vyšetrovateľom Slobodník.

Jankovská na výsluchu: „Noro Bödör mi povedal, že šéf mi už povie všetko."
Po výpovedi bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej na NAKA hustne na slovenskej politickej scéne atmosféra. Pár dní pred svojím uväznením požiadal Jankovskú Marian Kočner aby mu vyzistila, a tiež v jeho prospech ovplyvnila dianie na... Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.