Sakovú neprekvapilo rozhodnutie o väzbe pre policajného exprezidenta Milana Lučanského
08 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Exministerku vnútra Denisu Sakovú neprekvapilo rozhodnutie o väzobnom stíhaní bývalého policajného prezidenta Milana L. Vláda si podľa nej prostredníctvom polície a prokuratúry dokazuje, že má moc a maskuje svoju neschopnosť pri riadení krajiny, píše vo svojom statuse na Facebooku.


Súčasná poslankyňa Národnej rady SR pôsobiaca v mimoparlamentnom Hlase-SD na sociálnej sieti vyzvala tiež na rešpektovanie prezumpcie neviny


„Verím, že vyšetrovatelia si robia svoju prácu v zmysle zákona a podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. A že hlavné slovo budú mať v ďalšom procese najmä jasné dôkazy, nielen výpovede kajúcnikov pochybnej informačnej hodnoty,“ skonštatovala. Dodala, že dané výpovede evidentne ani neprechádzajú riadnym operatívnym preverením všetkých vypovedaných faktov kajúcnikov.

V zdôvodnení Špecializovaného trestného súdu Sakovej prišla absurdná najmä časť, v ktorej sudkyňa hovorí o tom, že bývalý policajný prezident by mohol ujsť do Ameriky. Myslí si, že keby tak chcel urobiť, spravil by tak dávno a nevrátil by sa po predvolaní polície zo zahraničia.

Matovič si chce diktovať núdzový stav ako sa mu to hodí. Vláda mu to už odklepla
Cesta k demokratúre: Vláda Igora Matoviča chce neobmedzene predlžovať núdzový stav! Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Exministerka tiež vyzdvihla dlhoročné výsledky pôsobenia Milana L. v polícii. Za jeho vedenia polície sa podľa nej „začali veci a procesy hýbať“. Pripomenula, že pri výberovom konaní zaňho vo výbore hlasovali aj dnešní koaliční poslanci.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v nedeľu (6. 12.) rozhodol, že policajný exprezident Milan L. a ďalšie štyri osoby zadržané v rámci policajnej akcie Judáš budú stíhaní väzobne. Rozhodnutie nie je právoplatné, všetci obvinení podali sťažnosť, rozhodovať tak bude Najvyšší súd SR.



Správanie vládnej koalície pripomína Planétu opíc, odkazuje Belousovová
Expolitočka a expredsedníčka SNS si opäť nedáva servítky pred ústa a správanie súčasnej koalície v súvislosti so zmenou slovenskej ústavy prirovnáva k filmu Zrodenie planéty opíc. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.