„Do nejakej ich špinavej hry ma namočili kajúcnici,“ hájil sa na výsluchu Lučanský
08 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský je od nedele vo vyšetrovacej väzbe za viaceré trestné činy. On sám ale popiera, že by sa čohokoľvek dopustil, ba za všetko, čo sa s ním deje, označil kajúcnikov, ktorí začali spolupracovať s políciou.


Rozhodne zaujímavé sú vyjadrenia a slová, ktorými sa hájil pre vyšetrovateľom NAKA vo štvrtok skoro ráno po tom, ako sa vrátil z Chorvátska. „Určite nesúhlasím s tvrdeniami, ktoré sú mi kladené za vinu a môžem s určitosťou povedať, že som od Františka Böhma a Norberta Paksiho nezobrali žiadny úplatok,“ hájil sa hneď na začiatku Lučanský, ktorý mal za sebou takmer desať hodinovú cestu z Chorvátska, kam vycestoval tesne pred plánovaným zásahom polície v utajovanej akcii „Judáš“, informuje portál noviny.sk.
Usvedčujú ho najmä Paksi a Böhm

Judáš, je synonymom zrady a toto biblické krycie meno hovorí o zradcoch v polícii a bezpečnostných zložkách štátu, ktorí sa, podľa vyšetrovateľov z NAKA spriahli s podsvetím a vytvorili si podľa nich vlastnú silnú a obávanú zločineckú skupinu. Zvláštne však je, že Lučanský v nej nebo a tiež nekonal pod rozkazmi obávaného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Ani sa mu nespovedal ako tiež už väzobne stíhaný jeho predchodca, exprezident polície Tibor Gašpar.

Výsluch Lučanský pokračoval tým, ako a kde spoznal obvinených Norberta Paksiho, Jozefa Reháka a Daniel Čecha. Všetko sú to spoluobvinení, ktorí mali z pozície svojich riadiacich funkcií za peniaze zatvárať oči a nevyšetrovať ľudí, ktorí im platili za ochranu státisíce. Hneď potom sa rozhovoril k expolicajtovi a exsiskárovi Františkovi Böhmovi, od ktorého mal dostávať podľa obvinenia mesačne po 30-tisíc eur za ochranu pred trestným stíhaním. Tvrdí to dnes tiež stíhaný podnikateľ, ktorý bol napojený priamo na jedného z obvinených, Norberta Paksiho.

František Böhm alias Fero SIS si čulo písal s Kočnerom. Do svojich aktivít zapojili aj Makóa
O prepojení sudcov, advokátov, prokurátorov či policajtov v chobotnici Mariana Kočnera, ktorú odhalila až aplikácia Threema v jeho telefóne sa toho popísalo už dosť. Na svetlo ale vychádzajú stále nové skutočnosti. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Böhmovi vraj nemal ako pomáhať

Vyšetrovateľom Lučanský tvrdil, že „podnikateľa“ Böhma mu v minulosti predstavil sám Paksi a stretol sa s nim viackrát v známej bratislavskej reštaurácii na Račianskom mýte, ktorá je neďaleko policajného prezídia. Nielen novinári, ktorí investigatívne pracujú na svojich prípadoch vedia, že sa v nej často schádzajú práve príslušníci tajných zložiek, ba, chodia tam radi aj niektorí prokurátori. Lučanský sa pred vyšetrovateľmi musel venovať práve dvojici Paksi a Böhm, keďže práve oni ho spájajú s viac ako pol miliónom eur, ktoré mal zobrať na úplatkoch.

Lučanský je podľa uznesenia o vznesení obvinenia obvinený z toho, že sa mal spoločne s Böhmom, Paksim a Rehákom dohodnúť, že im podnikateľ Böhm bude mesačne platiť 45-tisíc eur za policajnú ochranu a on si bude kšeftovať s pohonnými hmotami a točiť DPH, ako chce. Toto ale Lučanský odmieta a tvrdí, že on Böhmovi nemal ako pomáhať. Vo funkcii 1. viceprezidenta od roku 2012 sa podľa jeho slov venoval reorganizácii krajských a okresných riaditeľstiev a inej činnosti, no a tam Böhmove kšefty s daňami nešetrili. Práve Paksi je podľa Lučanského ten, kto mohol Böhmovi pomáhať.

Škandál: Milana Lučanského usvedčujú aj z ďalších trestných činov!
To, čo sa deje v poslednom čase okolo našich bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov nemá obdobu azda nikde na svete. A ako sa zdá, šokujúcim prekvapeniam a odhaleniam nie je ani zďaleka koniec. Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Trestnú činnosť mohli páchať roky

Paksi vraj v polícii robí dlho a spolu Böhm pôsobil v tajnej službe, keď už boli kamaráti. Norbert Paksi v polícii pôsobil na policajnom utajenom oddelení s názvom Úrad zvláštnych policajných činností. Ide o tajné policajné pracovisko s činnosťou podobnou s tajnými výzvednými službami. Podľa Lučanského tak dvojica mohla roky zo svojej pozície zasahovať do páchania trestnej činnosti na území Slovenska, alebo ovplyvňovať politické dianie. Mohol to byť práve Paksi, ktorý kryl Böhma keď sa dal neskôr na podnikanie. „Jediný, kto mu mohol svojou činnosťou poskytovať informácie, bol Norbert Paksi. Mal priamy prístup k nasadzovaniu informačno-technických prostriedkov (ITP),“ vysvetľoval pred vyšetrovateľom Lučanský.

ITP sú prostriedky, ktoré policajní detektívi využívajú na sledovanie aj odpočúvanie osôb pri objasňovaní trestnej činnosti a na ich použitie potrebujú súhlas. Podľa Lučanského ani ďalší obvinený, šéf Úradu zvláštnych policajných činností a Paksiho nadriadený, Jozef Rehák, pre Böhma nerobil, a v prospech obvineného bývalého funkcionára Finančnej správy Daniela Čecha vypovedá Lučanský aj po ňom. Podľa Lučanského sa Rehák s Böhmom ani len nestretli.

Makóa priviedli na NAKA v prilbe a nepriestrelnej veste. Koho „natrie“ tentokrát?
Ešte nikdy v histórii Slovenska nezadržala NAKA toľko vysokopostavených funkcionárov z polície, ale aj justície a podnikateľskej sféry, ako po zadržaní Róberta Makóa. Zdá sa však, že na rad môžu prísť aj ďalší a to už bývalí vysoko postavení... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Paksi bol donášačom a bonzákom

Lučanský vypovedal tiež, že Paksi mal slabosť na autá a hodinky, a tak mu jedny daroval na 50. narodeniny. Vo svojej výpovedi ale najviac spochybňuje samotného obvineného Norberta Paksiho, ktorého opisuje ako donášača a bonzáka, ktorý bol neustále so svojim nadriadeným Rehákom v konflikte. Na Reháka mal stále donášať a obviňoval ho, že vynáša do externého prostredia policajné informácie. Lučanský Paksimu dnes nevie prísť na meno a nazval ho pri výsluchu zlodejom. V jednej veci sa ale s ním vedel aj poradiť.

Išlo o luxusné hodinky za 30-tisíc. Keď už ako policajný prezident premýšľal, že by si zabezpečil 20 kusov vkusných hodiniek, na ktoré by dal vygravírovať venovanie „Od prezidenta PZ“, požiadal o radu preto Paksiho. „V roku 2019 som od Paksiho k 50-ke dostal vkusné hodinky od slovenského výrobcu. Boli pekné a pri tej príležitosti som ho požiadal, že koľko by stálo takých 20 kusov aj s balením a gravírovaním. Po čase mi oznámil, že za 30-tisíc eur to vie zohnať,“ uviedol vo výpovedi Lučanský.

Prokurátor žiada pre Lučanského najprísnejšiu väzbu. Obáva sa, že ujde na Floridu!
Bývalý policajný prezident sa dnes ráno postavil pred sudkyňu, ktorá rozhodne či pôjde do vyšetrovacej väzby alebo nie. Prokurátor sa však obáva, že ak ho pustí na slobodu, utečie a bude sa ukrývať vo svojej vile na Floride. Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Hodinky ako dar od Böhma odmietol

Nápad s hodinkami ale Lučanský vraj hneď zavrhol, lebo nebol ochotný za ne toľko dať. Paksi mu ale údajne povedal, že nech sa o to nestará, že on má na to sponzora, a keď mu jedny také hodinky tiež dá, zabezpečí mu ich. Lučanský to mal však odmietnuť, lebo vraj vedel, že by ich Paksi získal od Böhma. Paksimu mal preto povedať, nech to na neho neskúšajú. „Paksimu som povedal, že nech odkáže Böhmovi, že ja žiadne jeho milodary nepotrebujem, a nie že by som si zdokumentoval korupciu vo vlastnej réžii,“ uviedol bývalý policajný prezident, ktorý aj takto, po zadržaní vyšetrovateľmi NAKA, chce preukazovať to, že on žiadne úplatky nebral a nezneužil svoju funkciu šéfa polície.

Lučanský vo výsluchu uvádza, že ho dvaja kajúcnici Böhm a Paksi namočili do ich špinavej hry a na svoju spoluprácu s políciou sa vopred pripravili. To, že vypovedajú proti nemu, si vysvetľuje takto: „Tak, ako to kajúcnici robia. Vždy sa dávajú vyššie články, ktoré sú nad nimi. Nikdy sa nedávajú tie nižšie,“ uviedol Lučanský. Toto mu zatiaľ ale neverí ani sudkyňa pre prípravné konanie Pamela Záleská, ktorá vyhovela dozorovému prokurátorovi a vzala Lučanského do väzby, píše v závere portál noviny.sk.

Škandál: Lučanský mal zobrať na úplatkoch viac ako pol milióna!“
Tak to je skutočná bomba. Bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského usvedčuje jeho kolega z brania viac ako polmiliónového úplatku. Diať sa to malo už aj za ministra Kaliňáka a šéfa polície Gašpara. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.