"Nech prezidentka odíde od kotlebovcov a Pellegriniho a pridá sa k nám", odkázal premiér
07 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Nehodné funkcie predsedu vlády - také je správanie sa a výroky Igora Matoviča voči najvyššiemu ústavnému predstaviteľovi Slovenskej republiky.


Prezidentka Zuzana Čaputová podrobila kritike činnosť premiéra. Odpoveď nedala na seba dlho čakať. Priniesol ju web 1.pluska.sk.


Prezidentka Zuzana Čaputová pred niekoľkými hodinami vystúpila proti premiérovi Igorovi Matovičovi s otvorenou kritikou: "Keď je tu chaos, ťažko môžem stáť za vládou, vyhlásila nezvyčajne ostro prezidentka Zuzana Čaputová. „Celý svet rieši covid, len my riešime pána premiéra."


Zjavne jej výrok súvisí s konštatovaním predsedu vlády "že bez prezidentky do povinného testovania nepôjde". Tento týždeň sa chce Igor Matovič stretnúť so Zuzanou Čaputovou. Bude ju žiadať, aby neopakovala, že plošné testovanie musí byť dobrovoľné.

"V OĽaNO končím! Na Zemplíne v boji s korupciou ale pokračujem…", vyhlásil Milan Kaplan
Občiansky aktivista, predseda OZ Nové Michalovce, poslanec Košického samosprávneho kraja, poslanec zastupiteľstva mesta Michalovce a vydavateľ občasníka Michalovské okresné Vilomeniny Milan Kaplan píše otvorený list k oznámeniu o ukončení členstva... Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Na to sa podľa citovaného portálu 1.pluska.sk v rádiu EXPRES prezidentka vyslovila, že (parafrázovane) premiér Igor Matovič (OĽANO) by mal zvážiť odovzdanie manažovania pandémie niekomu inému. Nekonkretizovala však, kto by to mal byť. Premiér by tak podľa nej mal viac času na venovanie sa iným dôležitým témam.

Reakcia z úst premiéra na seba nenechala dlho čakať. Prezidentku obvinil, že je na tej istej strane, čo predseda kotlebovcov Marian Kotleba a expremiéri Peter Pellegrini a Robert Fico. "Pokúsim sa ju tento týždeň presvedčiť na našu palubu. Aby odišla od kotlebovcov a Pellegriniho a pridala sa k nám," povedal po rokovaní vlády.

Aktualita: Vláda schválila zmeny pri vyhlasovaní núdzového stavu a jeho predlžovanie
Predsedovi vlády a jeho ministrom sa zrejme núdzový stav zapáčil natoľko, že jeho opakovanie zakomponovali aj do ústavného zákona. Schváliť to však musia ešte poslanci Národnej rady. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.