Čína bude mať do konca roka k dispozícii 600 miliónov dávok vakcín
04 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Vedec zodpovedný za vývoj vakcín v krajine v piatok uviedol, že Čína bude mať 600 miliónov dávok vakcíny na Covid-19 pripravených na použitie už v tomto roku, informuje portál SCMP. 









Wang Junži, z Čínskej technickej akadémie a zároveň zástupca vedúceho pracovnej skupiny expertov pre vývoj vakcín v rámci štátnej rady, na brífingu vo Wuchane uviedol, že: „Pokiaľ ide o vývoj vakcín na Covid-19, v priebehu najbližšieho jedného až dvoch týždňov dôjde k významnému oznámeniu noviniek. Teraz je to v konečnej fáze.”





„Podľa plánu bude v tomto roku pripravených na uvedenie na trh 600 miliónov dávok inaktivovaných vakcín,“ uviedol v súvislosti s konvenčnou technikou, ktorá spočíva v usmrtení vírusu v laboratóriu a jeho použití na vyvolanie imunitnej odpovede.










WHO nechce "imunitné pasy", ale rozmýšľa o certifikátoch
Svetová zdravotnícka organizácia priznala, že sa zaoberá možným využitím „elektronických osvedčení o vakcinácii“ pre cestujúcich, ale odporučila členským štátom, aby nevydávali „imunitné pasy“ pre tých, ktorí sa zotavili z vírusu Covid-19, uvádza... Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Diana Zaťková
















Údaje CNBG by mohli byť zverejnené „čoskoro“, uviedla materská spoločnosť China National Pharmaceutical Group, zatiaľ čo sa očakáva, že spoločnosť Sinovac okamžite oznámi aj svoju štúdiu fázy 3. Hovorca spoločnosti Sinovac uviedol, že spoločnosť nemôže v piatok poskytnúť ďalšie podrobnosti.


Wangove zverejnenie sa objavilo po tom, čo vicepremiér Sun Chunlan, ktorý má v Číne na starosti verejné zdravie, navštívil v stredu spoločnosť CNBG, ako aj Sinovac a národnú agentúru, ktorá v Pekingu dohliada na vakcíny. Vicepremiér svoju návštevu okomentoval: "Výrobcovi liekov by mali  byť „pripravení na rozsiahlu výrobu vakcín."


Ruskú vakcínu by mohla dostať polovica sveta
Najmenej 40 krajín, ktoré predstavujú viac ako polovicu svetovej populácie, prejavili záujem o ruskú vakcínu proti koronavírusu. Tím, ktorý za vakcínou stojí, pre portál RT uviedol, že v Moskve sa začína masové očkovanie. Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Diana Zaťková

.


.