Remišovej už praskli nervy: Deti nemôžu byť rukojemníkmi politických sporov!
03 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Spor medzi premiérom Matovičom a ministrom Gröhling pri návrate žiakov do škôl už kritizuje aj šéfka koaličnej strany Za ľudí, podľa ktorej sa deti stali rukojemníkmi sporov politikov.


Rozbroje medzi OĽaNO a SaS pri otváraní škôl začína robiť vo vládnej koalícii väčšiu búrku ako sa očakávalo. Ich spúšťačom bolo zrejme to, že minister školstva neuspel na Ústrednom krízovom štábe ani s druhým návrhom, ale aj skutočnosť, že premiér Matovič sa potom rozhodol vziať situáciu do vlastných rúk a vypojiť tak Branislava Gröhlinga takpovediac z hry. Situácia zrejme prestala baviť aj predsedníčku strany Za ľudí Veroniku Remišovú, ktorá k tomu zvoláva mimoriadnu koaličnú radu, informuje portál 1.pluska.sk.
Deti sa majú vzdelávať v laviciach a nie za monitormi!

Jej hlavnou témou má byť práve otváranie škôl. „Požiadala som kolegov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady v súvislosti s otváraním škôl. Deti nemôžu byť rukojemníkmi politických sporov a verím, že nájdeme spoločné riešenie,“ skonštatovala Remišová s tým, že deti a školy sú pre stranu Za ľudí prioritou. Podpredsedníčka vlády verí, že ešte je šanca na to, aby aspoň dva týždne pred Vianocami deti a učitelia mohli reštartovať vzdelávanie v triedach, čím sa obnovia ich vzťahy, zopakuje sa učivo, ktoré prebrali dištančne, a nastavia si plány od januára.

Prirodzený lockdown cez vianočné prázdniny má potom pomôcť obmedziť prípadné šírenie vírusu. „Urobím všetko, aby sa naša mladá generácia mohla začať vzdelávať v laviciach a nie za monitormi. A to od pondelka,” rázne dodala Remišová. Po Ústrednom krízovom štábe minister vnútra Mikulec povedal, že Gröhlingov plán na otváranie škôl má ešte technické a legislatívne nedostatky, a minister zdravotníctva Marek Krajčí sa zase pre pandémiu obáva školy otvoriť. Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling preto povedal, že plán, ktorý mu nebol odsúhlasený, dopracuje. Napriek tomu sa premiér Matovič rozhodol, že pilotné testovanie na vybraných školách bude už tento víkend pod jeho krídlami a od pondelka sa následne otvoria niektoré školy, uvádza v závere portál 1.pluska.sk.

Žiaci, máte sa na čo tešiť! Premiér na vás chce odskúšať nové testovanie
Už nielen antigénové či PCR testy, ale Igor Matovič chce na žiakoch skúsiť novú metódu testovania. Deťom síce do nosa nič strkať nebudú, mnohým rodičom sa to ale aj napriek tomu nepáči. Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.