Motoristi pozor! Viete aké ceny zaplatíte za diaľničnú známku budúci rok?
01 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Ceny diaľničných známok sa na Slovensku nezvyšovali už desať rokov a motoristi pred koncom každého roka sledujú, či sa to v tom nasledujúcom nezmení.


Národná diaľničná spoločnosť riešila, či ceny známok zvyšovať alebo nie. Ak by sa aj zvýšili napríklad o 10 %, teda na 55 eur, tak by to podľa ministra Andreja Doležala pre Národnú diaľničnú spoločnosť znamenalo navyše iba 5 miliónov eur, informuje portál dnes25.sk.
Nechcú navyšovať náklady občanov

Ceny elektronických diaľničných známok sa podľa šéfa rezortu dopravy budúci rok zvyšovať nebudú. Za ročnú, 365-dňovú známku, tak motoristi zaplatia ako doteraz 50 eur, za mesačnú 14 eur a za 10-dňovú 10 eur. „Nezvýšia sa, napriek tomu, že by si diaľničné známky navýšenie zaslúžili, pretože sa ich ceny nezvyšovali už 10 rokov. Nemôžeme sa tváriť, že sa neotvárali nové diaľničné úseky a že nerástli ceny tovarov a služieb. Neviem si však predstaviť v tejto ťažkej dobe zvyšovať náklady pre našich občanov,“ povedal minister Doležal.

Diaľničné známky končia, autá do 3.5 tony by mali jazdiť po diaľniciach bezplatne!
Návrh na zrušenie zákona o diaľničnej známke s účinnosťou od 1. januára 2021 predložil premiér Peter Pellegrini. Obišiel tak ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka, ktorý má túto problematiku v kompetencii. Predpokladaný výpadok príjmov by... Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | SITA