Kedy pôjdu deti konečne do školy? Gröhling už poslal svoj plán krízovému štábu
30 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Rodičia už majú dištančného vyučovania svojich detí plné zuby a najradšej by boli, keď by si za lavice zasadli čo najskôr. Minister Gröhling už má plán, ktorý zaslal aj členom krízového štábu.


Premiér Matovič vyzval šéfa rezortu školstva, aby čo najskôr vypracoval plán kedy, a najmä za akých podmienok sa žiaci vrátia do škôl. Minister školstva Branislav Gröhling úlohu splnil a dnes ráno poslal členom ústredného krízového štábu svoj realizovateľný plán, podľa ktorého by sa mohli žiaci čo najbezpečnejšie, a tiež v čo najkratšej dobe vrátiť do škôl, informuje o tom portál pravda.sk.
O návrate do škôl sa bude rozhodovať zajtra

Gröhling pracoval na pláne spolu so zástupcami samospráv, cirkevnými, ale aj súkromnými zriaďovateľmi škôl, tiež so zástupcami školských organizácií a s odborníkmi na zdravotníctvo. „Prečo sa zrušil dnešný krízový štáb, sa budem dopytovať ministerstva vnútra. Faktom však je, že každým jedným dňom odkladu sa znižuje šanca na realizáciu, a teda aj šanca na návrat detí do škôl do Vianoc,“ povedal sklamane minister Gröhling, ktorý mal dnes na krízovom štábe predstaviť plán na návrat žiakov do škôl. Zasadnutie štábu však zrušili.

Podľa informácií by sa malo uskutočniť zajtra popoludní. Žiaci druhého stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra, rovnako sa z domu vzdelávajú aj žiaci stredných škôl. Vysokoškoláci sa podľa rozhodnutia rezortu školstva majú vyučovať dištančne do konca zimného semestra. Prezenčne sa na základe výnimky môžu vzdelávať len žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl. V školách sa môžu vzdelávať aj žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia v malých skupinách, ktoré sa skladajú maximálne z piatich žiakov a pedagóga, uvádza v závere portál pravda.sk.

Bolo by dobré, aby sme sa už dohodli na návrate detí do škôl, tvrdí Gröhling
Bolo by veľmi dobré, aby sme sa už nejakým spôsobom dohodli na návrate detí do škôl. Uviedol to v stredu pred rokovaním vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling. Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr