Horor na pôrodnej sále: Marta vzbĺkla priamo počas pôrodu! Mladá žena na to nikdy nezabudne
30 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Neuveriteľný životný príbeh so šťastným koncom. Presne taký sa stal mladej Košičanke, ktorá v posledných troch rokoch prežila niečo, na čo určite do smrti nezabudne. Pripomínať jej to budú už len viaceré smutné, ale i radostné udalosti.


Tridsaťjedenročná Marta z Košíc ovdovela ešte pred príchodom prvorodeného synčeka Števka pred tromi rokmi. A aby toho nešťastia na ňu nebolo málo, tak pri jeho pôrode zažila desivý horor, pretože počas toho, ako je milované prvé dieťatko prichádzalo na svet začala priamo na pôrodnej sále horieť! Šťastie sa na ňu usmialo až o rok neskôr, keď sa ako-tak vystrábila z rán na tele aj na duši, informuje portál cas.sk.
Pri pôrode vzbĺkla od výparov z dezinfekčného roztoku

Marta sa na svoje druhé dieťatko veľmi tešila hoci stále mala pred očami horor, ktorý zažila na pôrodnej sále. Zdroj: FB / Marta Glivaničová


Život sa s mladou Martou vôbec nemaznal. Najskôr zažila doslova horor 17. októbra v roku 2017, keď začala horieť počas pôrodu v trebišovskej nemocnici a utrpela popáleniny až na 30 % tela. Všetku tú hrôzu videla na vlastné oči jej mama, detská lekárka Daniela. „Dcéra rodila cisárskym rezom, našťastie len pri čiastočnom umŕtvení, keď odrazu začala zo seba stŕhať pôrodnú plachtu. Pocítila prudké bolesti, lebo začala horieť,“ opísala Daniela desivé momenty priamo zo sály. Pod jej dcérou sa totiž vznietilo lôžko! Podľa vyjadrenia nemocnice došlo počas Martinho pôrodu k vznieteniu výparov dezinfekčného roztoku.

Napriek veľkým bolestiam napokon Marta priviedla, ale už na inom lôžku, na svet vytúženého synčeka. Malý Števko sa narodil v 38. týždni, vážil 2 900 g a meral 49 cm. Po pôrode si vyžadoval intenzívnu starostlivosť lekárov Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, kým jeho mamu museli previezť na špecializovanú kliniku v Šaci. Žiaľ, Martin manžel Jaroslav († 36) sa príchodu ich vytúženého synčeka na svet nedožil, pretože zomrel dva mesiace pred jeho narodením na zlyhanie srdca.

Neuveriteľná krutosť: Matka nechala svoje bábätko takmer vyhladovať na smrť v skrini
Na kosť chudé dievčatko objavili náhodou kamaráti. Hrozná udalosť sa stala v ruskom meste Karpinsk, ktoré leží vo Sverdlovskej oblasti na Urale. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Rany na tele sa už zahojili, na dušil však stále zostali

Šťastná Marta dala svojmu druhému synčekovi meno po patrónovi rodičiek, Dominik. Zdroj: Archív Dominika Glivaničová


Marta sa takmer presne rok po hrôze na pôrodnej sále vydala za svoju novú lásku Štefana, ktorému iba pred pár dňami, priviedla na svet syna Dominika. Spomienky na prvý hrôzostrašný pôrod sa jej však priamo na sále opäť vrátili. „Teraz som vlastne ani nerozmýšľala nad tým, ako porodím. Skôr ako bábätko vynosím,“ priznala konečne šťastná Marta. „Bola a stále tu je navyše pandémia. Všetko to sťažila a čiastočne prispievala k chaosu. Manžel musel navyše kvôli novej situácii ísť za prácou až do Bratislavy. Števko chodil do škôlky a ja som bola vlastne sama. Tie neblahé spomienky na oheň sa mi vrátili až pri samotnom pôrode, keď som začala panikáriť a museli ma uspať,“ vraví teraz už dvojnásobná mamička, ktorá ale tentokrát nerodila v Trebišove, kde si prežila spomínaný horor, ale doma v Košiciach.

Svojho druhého synčeka Dominika si mladá mamička síce užíva, no zároveň priznáva, že je to v jej živote predsa len istá zmena. „Odvykla som si od malého bábätka, veď Števko už vyrástol, mal tri rôčky, ale je jasné, že sa veľmi-veľmi tešíme a musíme si Dominika všetci piplať ako vo vatičke,“ prezradila vyštudovaná zdravotná sestra, ktorá zrejme do smrti nezabudne, ako pred vyše tromi rokmi pri pôrode v Trebišove začala v pôrodnej sále horieť. „K tomu, čo sa stalo, by som sa nerada vracala, lebo rany na duši zahojené stále nie sú a celá vec sa asi vyrieši len súdnou cestou. Pozerám sa dopredu a málo dozadu, musím však priznať, že toto tehotenstvo bolo ešte horšie ako so Števkom,“ dodáva trochu rozpačito.

Bezcitná matka v Česku brutálne týrala štvormesačné bábätko, dieťa kvôli nej príde o zrak!
Českom otriasa ďalší desivý prípad týraného dieťaťa. Tentoraz sa ho dopustila matka v Hradci Králové. Bábätko v dôsledku týrania skončilo v nemocnici a muselo podstúpiť náročnú operáciu. Teraz zrejme príde o zrak. Prípad vyšetrujú kriminalisti,... Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Timotej Dudka

Druhý synček dostal meno po patrónovi rodičiek

Štefan sa veľmi teší zo synčeka Dominika aj z toho, že jeho rod už po meči nevymrie. Zdroj: FB / Štefan Glivanič


Po hororovom zážitku na sále to Marta nemala vôbec ľahké ani počas tehotenstva s Dominikom, pretože až do siedmeho mesiaca zvracala, ba dokonca prekonala aj embóliu pľúc. „Bola som dosť na hrane! Od začiatku išlo o rizikové tehotenstvo. Ku koncu som až plakala od bolestí chrbtice... Určite ale neľutujem, na ďalšie dieťa sa však už asi nenechám nahovoriť,“ vraví s úsmevom teraz už opäť šťastná Marta. Jej manžel Štefan o svojom ďalšom synovi v rodine s hrdosťou vyhlásil: „Som rád, že náš rod nevyhynie! Veľmi sa teším z ďalšieho syna.“ Dominik mal pri pôrode 3 030 gramov a meral 48 centimetrov.

„Meno dostal po svätom Dominikovi Guzmánovi, ktorý je patrónom rodičiek, neplodných žien a žien s rizikovým tehotenstvom,“ prezradila Marta a dodala: „Má sa k svetu a aj malý Števko ho už obklopuje láskou. Až takou, že behá, skáče okolo bračeka a strká mu do ruky svoju najobľúbenejšiu hračku - vláčik. Asi bude rušňovodičom alebo vodičom autobusu. A hneď si pýtal súrodenca na rúčky.“ teší sa osudom ťažko skúšaná mladá žena, dodáva portál cas.sk.
 Čo sa Marte za posledné dva roky prihodilo?


  • úmrtie manžela Jaroslava († 36) 19. 8. 2017

  • požiar pri narodení prvorodeného Števka 17. 10. 2017

  • sobáš so Štefanom (32) 20. 10. 2018

  • narodenie syna Dominika 20. 11. 2020


Neuveriteľný príbeh: Matka nechala dieťa v opustenom dome, po 10 rokoch odhalila niečo šokujúce
Život píše desivé aj krásne príbehy, no ten, ktorý sa stal v ruskom Jaroslavli je priam neuveriteľný. Napísali o ňom dobrespravy.eu. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.