Messi do Manchester City a dôchodok v Amerike - plány ako na hviezde zarobiť
26 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Manchester City neplánuje vzdať snahu získať hviezdneho Messiho. Naopak, skupina vlastniaca nielen anglického futbalového giganta, ale aj niekoľko ďalších klubov po celom svete, má desaťročný plán, ako na transfere argentínskej superstar čo najviac zarobiť, informuje portál iSport.


Kľúčovou osobou v celom prestupu je Pep Guardiola, tréner, s ktorým má Messi vynikajúce vzťahy už zo spoločného pôsobenia v Katalánsku. Uznávaný stratég nedávno spojil svoju najbližšiu budúcnosť s Manchestrom City, keď podpísal dvojročnú zmluvu. Messi by tak mal istotu, že bude hrať pod jeho vedením.

Jeho výkony na ihrisku sú ale len jedným z prínosov. Kluboví šéfovia totiž veria, že pôsobenie jedného z najznámejších a najlepších futbalistov histórie privedie nových sponzorov a ďalšie komerčné príležitosti. Spoluprácu s Messim tak chcú pretiahnuť, aby zarobili aj potom, čo už argentínska superstar nebude obliekať dres Manchestru City.

Unavuje ma, že za všetko v Barcelone môžem ja, vyhlásil podráždený Messi
Frustrovaného kapitána Barcelony Lionela Messiho unavuje, že je mu kladená vina za všetky problémy v katalánskom klube. Argentínska hviezda tým reagovala na kritiku bývalého agenta jeho spoluhráča Antoinea Griezmanna, ktorému vraj Messi komplikuje... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Jednou z kľúčových predpokladov je, že Messi by dohral kariéru v MLS v drese New York City. Ten je ďalším z desiatich klubov, ktoré holding City Football Group vlastní po celom svete. Šéfuje aj jednotkám v uruguajskom Montevidee, indickej Bombaji, japonskej Jokohame, čínskom Čcheng-tu a druholigovým tímom Girona (Španielsko), Troyes (Francúzsko) a Lommel (Belgicko).

Iste, hráčsku kariéru by dokončil len v jednom z nich, pravdepodobne v New Yorku, však ambasadorskú úlohu by potom mal mať v celom CFG, teda pre všetky spomínané družstvá.

Teraz už zostáva len jedna "maličkosť" - skutočne vytúžený prestup dotiahnuť. Vzhľadom k tomu, že Messimu končí zmluva v lete, môže s potenciálnymi záujemcami začať rokovať už od prvého januára.

Niekto na mne roky zarába, kritizuje slávny futbalista Ibrahimovič videohru FIFA
Zlatanovi Ibrahimovičovi sa nepáči, že figuruje v populárnej počítačovej hre FIFA, aj keď na to nedal súhlas. Na sociálnych sieťach uviedol, že na jeho mene a tvári niekto roky zarába peniaze bez jeho súhlasu a je čas sa tým zaoberať, informuje... Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Timotej Dudka