Vo švajčiarskom Lugane boli pri teroristickom útoku zranené dve ženy
25 | 11 | 2020 I Diana Zaťková
Útok nožom, pri ktorom boli zranené dve ženy v obchodnom dome vo švajčiarskom meste Lugano, je vyšetrovaný ako podozrenie z teroristického činu. Do väzby bola vzatá podozrivá žena, ktorá pri útoku údajne volala „Alláhu Akbar“, informuje portál RT.




K útoku došlo v utorok popoludní miestneho času. Polícia uviedla, že útočníčka, 28-ročná občianka Švajčiarska, ktorá žije v tejto oblasti, schmatla prvú obeť holými rukami pod krk, potom sa obrátila na druhú ženu a zranila ju nožom. Podľa miestnych správ útočníčka ako zbraň použila nôž na chlieb z výkladu obchodu a kričala, že patrí k Islamského štátu (IS, predtým ISIS / ISIL). Policajní predstavitelia v utorok večer na tlačovej konferencii uviedli, že tieto podrobnosti sa ešte len musia potvrdiť.

Európa sa chystá do Vianoc uvoľniť viaceré obmedzenia
Európa chystá do Vianoc čiastočne uvoľniť prijaté obmedzenia. Politici napriek tomu odkazujú, že sviatky budú tento rok iné. Všimli si to lidovky.cz. Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Podozrivú pred zadržaním políciou zastavili ďalšie osoby v obchode. Polícia uviedla, že jedna z obetí utrpela pri útoku vážne, ale nie život ohrozujúce zranenia, zatiaľ čo druhá utrpela ľahké zranenia. Kancelária švajčiarskeho generálneho prokurátora uviedla, že začala vyšetrovanie incidentu ako „podozrenie z teroristického útoku“. "Útočníčka bol úradom známa," uviedol veliteľ polície Ticino Matteo Cocchi, ktorý sa zúčastnil tlačovej konferencie.

Vedúca Spolkového úradu švajčiarskej polície (Fedpol) Nicoletta della Valleová pre médiá povedala: „Tento útok ma neprekvapuje,“ a zmienila sa  o nedávnych teroristických činoch vo Francúzsku, Viedni a švajčiarskom meste Morges. Nakoniec ale dodala, že je „príliš skoro“ na spojenie incidentu v Lugane s ostatnými incidentmi.

Je neetické predlžovať utrpenie, keď pacientovi nemôžeme pomôcť, tvrdí lekárka
Najvýraznejšou budovou Nemocnice Na Bulovke je stavba nazývaná "Vychovateľňa". Práve tu sídli pľúcna klinika, na ktorej pracuje lekárka Jindřiška Martínková. Na starosť má pacientov Covid-19 a počas svojej práce zažila veľa zbytočných úmrtí, píše... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Timotej Dudka