Pozor, terasy môžu byť ohraničené len z troch strán, spresnili hygienici
25 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Obmedzenia vlády v boji s koronavírusom sa týkali aj reštaurácií. Pre tie, ktoré mali aj terasy  platili isté výnimky. Hygienici ale teraz pre ne vydali pravidlá nové. Ohraničené môžu byť len z troch strán. Informuje cas.sk.


Majitelia reštaurácií s terasami si doterajšie pravidlá na ich prevádzku vysvetľovali po svojom. Hygienici pre ne vydali nové pravidlá. Nová vyhláška k organizovaniu hromadných podujatí a prevádzkam bude platiť od piatka 27. novembra, informuje portál cas.sk.
Spresnenie pre exteriérové časti

„Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán,“ uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva.

Podľa Eliáša sa presnejšie definujú aj hromadné podujatia nad šesť osôb, ktoré sa môžu konať. Pôjde o hromadné podujatia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín. „Ich účastníci musia mať v čase začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín,“ doplnil Eliáš.

Recept na zníženie ekonomických škôd: letné terasy aj v zime!
Aké jednoduché - terasové ohrievače! Environmentalistika ich síce raz navždy odsúdila na smrť, ale súčasná pandemická ekonomika ich vracia naspäť. Letné terasy kaviarní a reštaurácií môžu predsa fungovať aj zime! Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Ivan Brožík