Matovič si opäť našiel nepriateľa. Pustil sa do prezidentky Čaputovej!
25 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Naozaj potrebuje stále proti niekomu bojovať? Otázka, ktorú si určite položí veľa Slovákov pri pohľade na to, s kým mal premiér v poslednom čase spory. Tentokrát je to opäť hlava štátu.


Igor Matovič v mnohom začína pripomínať jeho predchodcu Vladimíra Mečiara, ktorý sa tiež tváril ako spasiteľ planéty, alebo aspoň minimálne Slovenska a zároveň, kto s ním nesúhlasil bol okamžite jeho nepriateľom. A že ich mal veľa o tom dnes hádam nikto nepochybuje. Nuž a súčasný premiér sa k nemu v tomto približuje priam raketovou rýchlosťou. Najnovšie si vybral ako obeť jeho nevôle prezidentku Čaputovú.
Matovič o prezidentke: Hovorí len to, čo sa ľuďom páči!

Dobrovoľné celoplošné testovanie nie je podľa premiéra efektívne a odvoláva sa pritom na výsledky víkendového testovania vo viacerých obciach na Slovensku. Poukázal na to v reakcii na vyjadrenia prezidentky Zuzany Čaputovej, podľa ktorej by malo byť dobrovoľné, informuje o tom aj portál ereport.sk. „Pani prezidentka má, na rozdiel odo mňa, ten komfort vyjadrovať svoje názory bez reálnej zodpovednosti, a tým pádom povie, že by to malo byť dobrovoľné, lebo ľuďom sa to páči,” skonštatoval premiér pred dnešným zasadnutím Ústredného krízového štábu a zároveň si myslí, že už je najvyšší čas, aby sa o plošnom testovaní rozhodlo.

Na margo vyjadrenia konzília odborníkov, ktorí tiež neodporúčajú celoplošné testovanie, premiér reagoval s tým, že sú ľudia, ktorí majú veľkú slobodu, že môžu mať názor. Druhou skupinou sú, podľa neho, ľudia, ktorí majú zodpovednosť za stav v nemocniciach a za to, aby neskolabovali, čím zjavne myslel seba. „Jedna skupina sú tí, ktorí majú dopriate rozprávať svoje názory a myslia si, že by bol lepší lockdown, a druhá skupina je vláda, ktorá musí prijať rozhodnutia,” poznamenal premiér. Minister zdravotníctva Marek Krajčí pred dnešným rokovaním vlády uviedol, že vyjadrenie konzília odborníkov je potrebné zobrať do úvahy, a je tiež podľa neho potrebné hľadať spôsoby, ako zachytiť infikovaných, uvádza v závere portál ereport.sk.

Považovala by som za správne, ak by bolo testovanie dobrovoľné
Ak by sa malo realizovať celoplošné testovanie, prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje za správne, aby bolo dobrovoľné. Hlava štátu to uviedla v utorkovom vyjadrení. Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR