Všetkým nám z Matoviča šibne. Zatvorí nás na Vianoce doma?
23 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

COVID-19 je u nás trištvrte roka a mnohí ľudia obmedzení s ním spojených majú už plné zuby. Ako sa však zdá, boja so zákerným vírusom má už dosť aj samotný premiér Matovič. Všíma si to portál ereport.sk.


Predseda vlády priznal, že boj s koronavírusom si vyberá svoju daň aj na jeho duševnom zdraví. Okrem toho Igor Matovič v diskusnej relácii televízie TA3 V politike uviedol, že postupne nám z toho všetkým začne „šibať“, informuje portál ereport.sk.
Všetkým nám tu z korony začne postupne šibať?

Proti krokom premiéra sa zdvíha čoraz viac kritiky nielen medzi pospolitým ľudom, ale aj medzi opozičnými politikmi, do aktivít ktorých sa Matovič pustil. Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini totiž na svojej stránke spustil anketu o predčasných voľbách a opozícia plánuje i referendum o zotrvaní terajšej vlády. Igor Matovič síce tvrdí, že proti tomu nič nemá a želá im na tomto poli veľa úspechov, zároveň však cíti voči opozícii krivdu. „Ja viem, že teraz zneužívajú ťažkú situáciu, že ľuďom už kape na karbit. Aj mne z toho kape na karbit, že tu osem mesiacov bojujeme s COVID-19. Všetkým nám postupne začne z toho šibať, lebo je to naozaj ťažké. A to vidíme v celej Európe, v celom svete. Vtedy by opozícia mala pomáhať,“ povedal typicky Matovičovsky premiér.

Strach, hnev, samovraždy... Krízové linky nestíhajú, lebo TOTO nás ničí viac ako koronavírus
COVID-19 je síce smrtonosný vírus, jeho druhotné účinky na ľudskej psychike sú ale nemenej nebezpečné ako samotný vírus, pretože postihujú nielen tých, čo naň ochorejú, ale aj tých okolo. Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Na Vianoce „dohoda“ ako cez Sviatok všetkých svätých?

Premiér okrem tradičných tém ako sú výčitky smerom k ministrovi hospodárstva Sulíkovi, dôležitosť celoplošného testovania či neúspech nápadu s komunitným testovaním, prezradil aj to, ako by mohli vyzerať blížiace sa Vianoce. „Žiadna úvaha od nikoho o lockdowne na Vianoce ešte nepadla z pohľadu štátu. Skôr si myslím, že by to malo byť o celospoločenskej dohode, tak ako to bolo v prípade Sviatku všetkých svätých. Každé stretnutie s ľuďmi, ktorých rád vidím po roku, tak všetko je pokúšanie osudu. To potrebuje vírus. Aby bolo čo najviac stretnutí, pohybov,“ zdôraznil predseda vlády ktorý chce, aby sme vyšli po Vianociach z koronakrízy zdravší, ako pred nimi.

Matovič tiež prezradil, že viacerí lídri krajín Európskej únie sa boja, že sa ľudia opäť rozcestujú a koronavírus sa začne znovu nekontrolovateľne šíriť. „Záleží aj na tom, ako to zvládneme pred Vianocami. Keď prebehnú testovania a zrazíme krivku výrazným spôsobom dole, to bude znakom toho, že sme sa zomkli, uvedomujeme si, že vzdelanie je veľká hodnota pre deti a chceme dostať po Vianociach v čo najväčšej miere deti do škôl,“ dodal podľa portálu ereport.sk Igor Matovič.

Pavol Koprda analyzoval kde bezpečne stráviť korona Vianoce. Je to aj na Slovensku?
Veci zvyčajne nie sú len čierno-biele. A hoci môžeme s mnohým, čo sa na Slovensku teraz deje nesúhlasiť, ešte to z nás nemusí robiť najhoršiu krajinu na svete. Teda, minimálne z epidemiologického hľadiska. Pavol Koprda prináša vo svojom komentári... Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Natália Sollárová