Matovič hrozí odchodom z vlády. Sulíkov plán označil za cestu do pekla
23 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Azda nikto nepredpokladal, že protipandemický plán príjme premiér Matovič s otvorenou náručou, Jeho reakcia ale prekvapila všetkých. Pri voľbe generálneho prokurátora dokonca pohrozil odchodom s koalície!


Dnešok je nielen plný zvratov, ale aj otáznikov, o ktoré sa, ako už pomaly tradične, postarali Richard Sulík a Igor Matovič. Prvý predložením protiepidemiologickým plánom, ktorý už premiér týždeň odmieta, druhý vyjadrením na margo voľby generálneho prokurátora, informuje portál bleskovky.zoznam.sk.
Sulíkov plán premiéra nezaujal

Protipandemický plán, ktorý dnes predstavil minister hospodárstva a líder SaS Richard Sulík, je podľa premiéra skôr cestou do pekla. Povedal to Matovič pred rokovaním ústredného krízového štábu. Plán označil predseda vlády za populistickú hru, ktorej chýba solidarita.

Matovič v Sulíkovom pláne kritizuje najmä regionálnu diferenciáciu, o ktorej si myslí, že je to nezodpovedné. Protipandemický plán SaS by podľa jeho slov nemal byť témou na dnešnom rokovaní Ústredného krízového štábu a Sulík by ho mal najskôr predstaviť na konzíliu odborníkov a pandemickej komisii. A ak by tam získal hlasy odborníkov, až potom sa má o ňom rokovať aj na Ústrednom krízovom štábe, myslí si Matovič.
Matovič hrozí odchodom z vlády

Šok ale zavládol po tom, ako sa premiér vyjadril k voľbe nového generálneho prokurátora. Podľa Matoviča ak by sa niektorá z vládnych strán dohodla s opozíciou a zvolili by v parlamente kandidáta na generálneho prokurátora, OĽaNO by vystúpilo z koalície. Premiér Matovič to pripustil v reakcii na otázky, čo by hnutie urobilo, ak by kandidát prešiel s podporou časti opozície.

Bojíte sa viac Matoviča alebo koronavírusu?
V čase, kedy hrozí nárast úmrtí, naša vláda stále nemá stanovené podmienky pre nastavenie relevantných protipandemických opatrení. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Aneta Leitmanová