Kollár sa nenechá Matovičom vydierať. Verí však v dohodu na generálnom prokurátorovi
23 | 11 | 2020 I tasr

Predseda Národnej rady (NR) SR a líder Sme rodina Boris Kollár verí, že v koalícii bude dohoda na spoločnom kandidátovi na generálneho prokurátora (GP). Zároveň však odkazuje, že jeho hnutie sa vydierať nenechá.


Uviedol to pre TASR v reakcii na vyjadrenie premiéra a lídra OĽANO Igora Matoviča, ktorý pripustil odchod OĽANO z koalície, ak by kandidáta na generálneho prokurátora zvolila niektorá koaličná strana spolu s opozíciou.

"Pevne verím, že sa dohodneme na spoločnom kandidátovi s OĽANO, prípadne s ďalšími koaličnými partnermi. Cez to všetko chcem jasne povedať, že sa vydierať nedáme," vyhlásil Kollár.

"Ešte pred vypočúvaním sa mi dostalo do uší, že niektoré strany spravili dohodu s mafiou či jednou, alebo druhou, ak by sa niečo také stalo, OĽANO vystúpi z koalície a je koniec," povedal Matovič. O ktoré strany má ísť, predseda vlády nepovedal.

Parlament má voliť kandidáta na generálneho prokurátora na schôdzi, ktorá sa začne v utorok 24. novembra. Návrh programu počíta so stredajším termínom, ale je možné, že sa posunie na neskôr. Generálneho prokurátora menuje do funkcie prezident SR.

Matovič hrozí odchodom z vlády. Sulíkov plán označil za cestu do pekla
Azda nikto nepredpokladal, že protipandemický plán príjme premiér Matovič s otvorenou náručou, Jeho reakcia ale prekvapila všetkých. Pri voľbe generálneho prokurátora dokonca pohrozil odchodom s koalície! Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.