Hyeny v ľudskej koži urážajú a ubližujú mame zavraždenej Martiny Kušnírovej
22 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Beštiálna vražda novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27) otriasla Slovenskom. O to je však nepochopiteľnejšie, akí zlí dokážu byť niektorá ľudia aj po takmer troch rokoch na mamu mladej archeologičky.


Nad tým, kam až môžu zájsť niektorí šudia na sociálnej sieti súdnemu človeku zostáva až rozum stáť. Je to doslova nehorázne, pretože sa neštítia osočovania ani nadávok. Zarážajúcejšie ale je, že dokážu urážať aj tých, ktorí nie vlastnou vinou utrpeli najhoršiu ranu v živote. Patrí medzi nich aj Zlatica Kušnírová, mama zavraždenej Martinky, ktorej niektorí píšu skutočne nevyberaným spôsobom, informuje portál 1.pluska.sk.
Šalená východniarka a alkoholička, nemala by drogovať

Martina Kušnírová a Ján Kuciak / Fotokoláž


Nie je sa preto čomu diviť, že reakciami niektorých ľudí je mama zavraždenej archeologičky Martiny (†27), ktorú brutálne popravili spolu s jej snúbencom Jánom Kuciakom je doslova znechutená. Niektorí jedinci totiž majú neustálu potrebu jej znepríjemniť život nadávkami a urážkami. Je odsúdeniahodné, ak takto reagujú na niekoho, kto prišiel o to najcennejšie - vlastné dieťa. Zamyslieť by sa mali najmä tí, ktorí ju označujú za šalenú východniarku či alkoholičku a radia jej nedrogovať. Nad takýmto osočovaním však už dokáže mávnuť rukou. „Keby so mnou tí ľudia celý deň dreli na poli a okolo hospodárstva ako ja, tiež by na tom boli podobne,” vraví smutne Zlatica Kušnírová.

Najviac ju ale mrzí obvinenie, že jej cesty na súdy platil premiér Igor Matovič. „Výpisy z môjho účtu sú dokladom, že som si všetko platila sama,” krúti hlavou nad rečami niektorých ľudí. Pod jej statusom, kde zdieľala príspevok z jedného profilu o tom, že sa na námestie chystajú na výročie Nežnej revolúcie protestovať aj organizátori vraždy Jána a Martiny, sa strhla prudká hádka. „Bol to práve terajší premiér, ktorý sa vyjadril, že smrť dvoch mladých ľudí mu pomohla dostať sa tam, kde teraz je,” napísala Vierka Nachtmannová.

Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej: "Dôjde aj na Fica. Musí!"
Policajná akcia Očistec, pri ktorej NAKA zadržala bývalých najvyšších funkcionárov polície niekoho šokovala a iného potešila. Medzi tých druhých patrí aj mama Martiny Kušnírovej, ktorú zavraždili spolu s jej láskou Jankom... Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Pre urážajúce slová nikoho nepreklína, modlí sa za nich

SITA


Martinina mama nechápe, ako môže byť niekto takto obmedzený. „Vraj som bola spokojná, keď som sa údajne pretŕčala na námestiach, pri protestoch za Janka a Martinu. Ale ja som tam nikoho nezvolávala, ani som to neorganizovala. Mňa tam iba pozvali a ja som to prijala. Išla som tam, lebo som chcela povedať svoje a bojovať za svoje deti. Nič viac, nič menej,” vysvetľuje ľuďom, ktorí to akoby stále nechceli pochopiť a na ľudí, ktorí v Bratislave spolu s Robertom Ficom a kotlebovcami protestovali, len mávne rukou.

„Vystrájali ako deti, ktoré sa opijú a potom vystrájajú. Sťažovali sa, že nemajú zaplatené hypotéky. A čo vyriešili tým, že šli do davu bez rúšok? Veď si tým iba oddialia zrušenie lockdownu, lebo rozšírili nákazu,” krúti hlavou Zlatica, ktorá si povedala, že sa už nebude rozčuľovať. „Škoda je ničiť si nervy pre hlúposť iných. Psí hlas do neba nejde,” dodala s tým, že pre tie urážajúce slová nikoho nepreklína, ale radšej sa za ich autorov pomodlí. Našťastie, nájdu sa aj takí, ktorí ju podporujú. „Pani Kušnírovú môžu pochopiť len takí, ktorí si prešli rovnakým peklom ako ona, jej rodina i rodina Janka Kuciaka. Osobne verím, že spravodlivosť sa naplní,” napísala na sociálnej sieti Lujza Szabo a Pišta Šefčík k tomu dodal: „My, ktorí sme mali to šťastie viackrát ťa stretnúť, poznáme tvoju statočnosť, odvahu, čisté úmysly a dobré srdce,” píše v závere portál 1.pluska.sk.

Zbúrajú dom, v ktorom boli zavraždení Kuciak a Kušnírová
Rodinný dom v obci Veľká Mača, v ktorom boli vo februári 2018 zavraždení novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová, bude zbúraný a na jeho mieste vznikne park. Portál Novinky.cz cituje otca zavraždeného novinára Jozefa... Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | Timotej Dudka